Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Έως 20 Οκτωβρίου τα οικογενειακά επιδόματα


Εντός της καθορισμένης προθεσμίας, το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.
Πρόκειται για την δόση τρίτου τριμήνου του 2015, η οποία αφορά πάνω από μισό εκατομμύριο δικαιούχους.Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, το κονδύλι ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ είναι εξασφαλισμένο, ενώ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια  προκειμένου η πληρωμή να γίνει πιο σύντομα.
Ήδη, έχει διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ που είτε υπάχθηκαν σε κατώτερη κατηγορία είτε έχασαν την εν λόγω παροχή.
Αυτό συνέβη, καθώς οι υπηρεσίες είχαν λάβει υπόψη τους και το κοινωνικό μέρισμα στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξησή του και να βρεθούν δικαιούχοι, που έλαβαν μικρότερα οικογενειακά επιδόματα από αυτά που τους αναλογούσαν ή δεν έλαβαν καθόλου.
Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, το συγκεκριμένο λάθος, που αφορούσε περί τους 2.000 επιδοματούχους έχει τακτοποιηθεί και στην επικείμενη καταβολή δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δεν διάβασαν προσεκτικά τη διάταξη που αφορά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, στην οποία τονίζεται ξεκάθαρα ότι εξαιρείται το κοινωνικό μέρισμα από το ετήσιο εισόδημα.