Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή Κωνσταντίνου Γεροντή, σε Ενεργούς Πολιτικούς Σχηματισμούς.

Ανοιχτή επιστολή σε Ενεργούς Πολιτικούς Σχηματισμούς, με θέμα την «Πρωτογενή παραγωγή και την πολιτική διαχρονική ασυνέπεια» απέστειλε, ο Συγγραφέας του βιβλίου «Επαναθέσμιση της Ελληνικής Πολιτείας» και Πρόεδρος  της Εταιρείας ΕλληνοΕυρωπαικών Μελετών Κωνσταντίνος Γεροντής  προς τους Ενεργούς Πολιτικούς Σχηματισμούς.
Πιο αναλυτικά η επιστολή του αναφέρει:
«Θέμα׃ Πρωτογενής Παραγωγή – Πολιτική Διαχρονική Ασυνέπεια!!
Η επικράτηση ανταγωνιστικής γεωργικής παραγωγικής διεργασίας ,αποτελεί καθοριστική μεθόδευση ανάπτυξης της χώρας. Συγχρόνως και προοπτική εξόδου από την κρίση. Η εμπλουτισμένη πρωτογενής παραγωγή , η εμπορία με εξειδικευμένο μάρκετινγκ , αλλά και η εκπαίδευση των νέων αγροτών εκτιμούμε ότι πρέπει να αποτελέσουν το κέντρο βάρους ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.
Βεβαιωμένα η Γεωργία και Κτηνοτροφία θα πρέπει να αποτελέσουν μαζί με Τουρισμό και Ναυτιλία την ατμομηχανή προώθησης στο διεθνές οικονομικό στερέωμα της χώρας μας. Τούτο διότι η Ελλάδα έχει να αναδείξει και εκμεταλλευτεί άπειρο πλούτο.
Η αναγκαιότητα από την πολιτεία σοβαρής αντιμετώπισης της γεωργικής και κτηνοτροφικής ενασχόλησης των κατοίκων στις περιφέρειες , αποτελεί καθοριστικό σημείο επιβίωσης των πληθυσμών της υπαίθρου. Αρκεί επιτέλους η Ελληνική πολιτεία να αντιμετωπίσει το όλον πρόβλημα με πολιτική σύνεση και ορθολογική εκμετάλλευση των πόρων της Ελληνικής γης. Είναι απαραίτητο η Ελληνική πολιτεία να αποφασίσει ώστε να απαλλάξει από καιροσκόπους της κομματικής πολιτικής ζωής τους πολιτικούς θώκους της αγροτικής οικογένειας. Η ίδια η πολιτεία προκάλεσε στο παρελθόν ανορθόδοξες πρακτικές από την εποχή ακόμη της ένταξης στην Ε.Ο.Κ. και ενίσχυσε πρόσχαιρα και αντιπαραγωγικά βαλάντια κερδοσκόπων αγροτοπατέρων και μεγαλοαγροτών . Θα μπορέσει έτσι να ενεργοποιήσει υπεύθυνα και δοκιμασμένα τεχνοκρατικά στελέχη τα οποία έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν το αντικείμενο της αγροτικής παραγωγής , της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων (μάρκετινγκ ) αλλά και της εκπαίδευσης και μαθητείας των νέων αγροτών .
Επί σειρά δεκαετιών η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα έπρεπε να είχε γίνει εκ του συνολικού της έργου πρότυπος σχολή διδασκαλίας για την Ελληνική πολιτεία.
Ουδείς όμως μέχρι σήμερα εκ των πολιτικά υπευθύνων , εστάθει με σεβασμό απέναντι στην δωρεά προσφορά αυτού του σπάνιου για την Ελλάδα ιδρύματος.
Παραχωρούσε η Ελληνική πολιτεία το υπουργείο Ελληνικής ανάπτυξης με την εκάστοτε κυβερνώσα κομματική εξουσία σε κάθε άσχετο και ανεύθυνο στέλεχος προκειμένου να διευθύνει για την ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας το πλέον αξιοκρατικά υπεύθυνο και υπόλογο υπουργείο. Έτσι επί σειρά ετών χανότανε χρόνος ανάπτυξης της χώρας με πολιτικά υπεύθυνη την αγροτική διαχείριση. Παραχωρείτε μεγάλος ανέλεγκτος ρόλος στους αγροτο-συνδικαλιστές και στους δημιουργηθέντες κακέκτυπους συνεταιρισμούς με πλήρη επικράτηση ως θεσμού «του πελατειακού συστήματος εξουσίας».
Ουσιαστικά με αυτή την μεθόδευση αδιαφόρησε η πολιτεία για την ωφελιμότητα του Ελληνικού κράτους , κατά την αναδιάρθρωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.). Απείχε δε ουσιαστικά με την παρουσία κατάλληλου τεχνοκρατικού προσωπικού των όποιων εργασιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε). Αποτέλεσμα όλων αυτών υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην γεωργική παραγωγή, Ενώ κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970 η παραγωγή ζάχαρης πλησίασε τους 500 χιλιάδες τόνους , με μεγάλες ποσότητες εξαγωγών , σήμερα παράγουμε μέχρι 50 χιλιάδες τόνους. Αποτέλεσμα είναι να εισάγουμε τεράστιες ποσότητες ζάχαρης τις τελευταίες δεκαετίες .
Υπάρχουν στην χώρα μας υπέροχοι βοσκότοποι προκειμένου να αναπτύσσετε σε μόνιμη βάση η κτηνοτροφία. Η κακή πολιτική μας οδηγεί ώστε να εισάγουμε κάθε χρόνο ποσότητες κρέατος μεγαλύτερες του ενός δις ευρώ.
Στάρια , καλαμπόκι, ψάρια ακόμα και τυρί εισάγουμε από την Ευρώπη. Πλήθος άλλων προϊόντων τα οποία άνετα μπορούν να ευδοκιμούν στην χώρα μας..
Επιτέλους κύριοι «κομματικοί πολιτικοί»
Αιδώς Αργείοι
Συναισθανθείτε και ατενίστε κυρίες-οι της πολιτικής ζωής και αναλύστε το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών .Δεν σας παραπέμπω στα ποσοστά που λάβατε ή δεν πήρατε αλλά στους Έλληνες που σας γύρισαν την πλάτη!!
Σε αυτούς που αρνήθηκαν το συνταγματικό δικαίωμα να προσέλθουν στην κάλπη.
Είναι κατάτι περισσότεροι (με τα λευκά) του 50%. Δέχθηκαν να υποστούν την τιμωρία της μη προσέλευσης από την πολιτεία. Αλλά ποια πολιτεία έχει την δύναμη και το ηθικό κύρος να τιμωρήσει? Όταν η ίδια είναι υπεύθυνη και υπόλογη για το δημιουργηθέν αποτέλεσμα. Λάβετε δε υπόψιν εξ αυτού του γεγονότος ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των μη προσελθόντων , είναι οι νέες γενιές αυτής της δύσμοιρης χώρας.
Διαχρονικά το υπάρχων πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει , τόσο κατά τις παρελθούσες δεκαετίες όσο και κατά τους τελευταίους μήνες. Δυστυχώς εμείς οι πολίτες ζούμε και θα ζήσουμε για πολλά χρόνια μνημονιακά . Αγρότες , Κτηνοτρόφοι , Εργάτες , Μικροεπιχειρηματίες , νέοι Επιστήμονες καθώς και τα 2 εκατομμύρια των Ανέργων. Όλοι αυτοί θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από το σφιχταγκάλιασμα των μνημονίων. Ενώ η κομματική πολιτική είστε όλοι αντιμνημονιακοί και προβλέπεται να συνεχίσετε να ζείτε αντιμνημονιακά.
Φοβουμαστέ ότι οδηγείτε σήμερα με την συνολική σας συμπεριφορά τον Ελληνικό λαό στο έσχατο σημείο ψυχικής του ηρεμίας και αντοχής. Ευχόμεθα και κυρίως εσείς να εύχεστε να διατηρηθεί η ψυχική του ηρεμία. Το αντίθετο ζήσαμε την δεκαετία του 1940 από άλλες αιτίες όπου τότε χάσαμε πλήθος εγκεφάλων Ελλήνων πολιτών.
Σήμερα εξαιτίας σας διώχνουμε σπουδαγμένους νέους στην αλλοδαπή . Είναι καιρός ώστε να αποτιμήσετε σοβαρά για να οδηγηθεί η χώρα σε ορθολογικότερες πολιτικές επιλογές.
Προκειμένου να το επιτύχετε σας μένει μόνο ένας δρόμος
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πολιτικών κομματικών συνασπισμών.
Οι διαχωρισμοί σε αριστερά – δεξιά – σοσιαλιστές στους πολιτικούς κομματικούς σχηματισμούς είναι εμφανές ότι σήμερα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο κομματικά συμφέροντα . (Ίσως παραμένουν μερικές μόνον ιδεοληψίες ).
Ανάλογα δεν υπάρχουν διαχωρισμοί σε εμάς τους πολίτες. Υπάρχουν μόνο επιφανείς διαφοροποιήσεις , εξαιτίας των δυσμενέστατων κοινωνικών συνθηκών που ζούμε.
Εκτιμώμενο είναι κυρίες – οι της κομματικής πολιτικής ότι έχετε περιθώριο λίγους μόνο μήνες να διευθετήσετε τις ορθολογικές πολιτικές εξελίξεις που είναι απαραίτητες στον τόπο μας να γίνουν. Πέραν αυτών των μηνών θα είναι πλέον πολύ αργά.Εκεινο που ζητά ο ελληνικός λαός επί τέλους είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το εξαγωγικό εμπόριο και αγροτικών προϊόντων είναι η μόνη ορθολογική λύση
«οι καιροί ου μενετοί»