Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Με 153 «Ναι» και 137 «Όχι» «πέρασαν» τα προαπαιτούμενα μέτρα


Με 153 «Ναι» και 137«Όχι» Έτσι, επί συνόλου 290 ψηφισάντων βουλευτών υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα στη Βουλή. 
Πιο συγκεκριμένα υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με εξαίρεση τον Στάθη Παναγούλη, ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία. 
Ο συγκεκριμένος βουλευτής ήταν ανάμεσα σε αυτούς για τους οποίους η κυβέρνηση «φοβόταν» ότι δεν θα ακολουθούσε την κομματική γραμμή, και μετά τη στάση του αυτή διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επειδή εξέφρασε διαφωνίες με το νομοσχέδιο και προσανατολιζόταν στο να μην παραστεί στην ψηφοφορία.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τώρα ο Νίκος Νικολόπουλος «κράτησε» το λόγο του και διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του κόμματος, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα βέβαια να «καρατομηθεί» άμεσα απο την  Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.
Κατά τα άλλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν στο σύνολό τους το νομοσχέδιο, με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να υπερψηφίζουν ωστόσο τα άρθρα 1 και 18, ενώ τους βουλευτές του Ποταμιού να λένε “ναι” στα άρθρα 1, 11 και 16.