Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Στα 0,60 € το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Β΄ζώνη του επιδόματος η Ξάνθη

Πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 60 λεπτά το λίτρο θα μπορούν να προμηθευτούν φέτος, όσοι τελικά λάβουν το επίδομα θέρμανσης. 
Μάλιστα η επιδότηση πετρελαίου κλειδώνει στα 25 λεπτά το λίτρο αλλά με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα περιορίσουν τους δικαιούχους.

Σήμερα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 80 λεπτά το λίτρο, ενώ με το επίδομα θέρμανσης των 25 λεπτών το πετρέλαιο θα κοστίζει κάτω από 60 λεπτά.

ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν φέτος θα είναι χαμηλότερα απο πέρσι ώστε να μην ωφεληθεί ο ίδιος αριθμός των δικαιούχων αλλά περίπου πάνω από τους μισούς.
Συγκεκριμένα για τον άγαμο το εισοδηματικό κριτήριο θα οριστεί στις 12.000 ευρώ εισόδημα ενώ για ένα ζευγάρι στα 20.000 ευρώ.
Οι μονογονικές οικογένειες θα έχουν εισοδηματικό όριο τις 22.000.
Το περιουσιακό κριτήριο θα καθοριστεί στις 100.000 ευρώ ακίνητη περιουσία για τον άγαμο τις 200.000 για το ζευγάρι και επίσης το ίδιο για τις μονογονικές οικογένειες Άλλη μια αλλαγή που έρχεται είναι η κατάργηση της προκαταβολής αφού πρώτα θα γίνεται η αγορά και μετά η πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό του δικαιούχου.
Παράλληλα στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών θα καθορίζεται και η προθεσμία πληρωμής απο το κράτος του επιδόματος.
Πιο συγκεκριμένα εφόσον ο δικαιούχος έχει αγοράσει πετρέλαιο εως το τέλος του 2015 θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης εως το τέλος του χρόνου ενώ όποιος αγοράσει πετρέλαιο το 2016 θα λάβει τα χρήματα έως το τέλος του Ιουνίου 2016.
Όσο αφορά τα περσινά χρήματα που δεν έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο εάν θα πληρωθεί και πότε.

ΣΤΗΝ Β΄ΖΩΝΗ Η ΞΑΝΘΗ
Να σημειώσουμε οτι αναφορικά με την Ξάνθη, αυτή ανήκει στην Β' Ζώνη του επιδόματος θέρμανσης μαζί με τις πόλεις, Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ροδόπη, Έβρο και με ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα τα 1.800 δηλαδή 15 λίτρα το τετραγωνικό, ενώ το ανώτατο επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 630 €.