Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΗ:«Κομμένο» το...ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν. Μόνη «ελπίδα» το...κοινωνικό τιμολόγιο

Αποφασισμένη να... «κόβει» την παροχή ρεύματος, σε όσα νοικοκυριά έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο είναι η ΔΕΗ.
Βέβαια κάτι τέτοιο σημαίνει οτι τουλάχιστον δύο εκατομμύρια καταναλωτές , κινδυνεύουν να μείνουν στο απόλυτο...«σκοτάδι», με μοναδική εξαίρεση όσους έχουν ενταχθεί στο...κοινωνικό τιμολόγιο. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα «οι οφειλέτες θα λάβουν αρχικά μία επιστολή με την... λυπητερή και στην συνέχεια αν δεν εξοφληθεί το ποσό θα ακολουθήσουν μαζικές διακοπές ρεύματος!»
Επειδή όμως υπάρχει το... «παραθυράκι» που ονομάζεται κοινωνικό τιμολόγιο, άμεσο κίνδυνο διατρέχουν επιχειρήσεις, ιδιώτες, έμποροι, βιοτεχνίες, καθώς και μικρομεσσαίες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο τα νοικοκυριά, οι μικρές επιχειρήσεις και τα καταστήματα, έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που φτάνουν το 1,6 δισ. ευρώ!
Να υπενθυμίσουμε πως η ΔΕΗ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, από τον περασμένο Αύγουστο έχει καθιερώσει bonus επιβράβευσης για τους καλοπληρωτές οικιακούς πελάτες της. Ετσι, επιστρέφει στους συνεπείς οικιακούς πελάτες το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία εκκαθάρισης του μητρώου των καταναλωτών που τροφοδοτούνται με το μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο, ούτως ώστε όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, να επανέλθουν στις κανονικές χρεώσεις που ισχύουν για τους λοιπούς καταναλωτές. 
Σε εξέλιξη ωστόσο βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις με τους βιομηχανικούς καταναλωτές για την υπογραφή εξατομικευμένων συμβάσεων.