Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίαση….«εξπρές», για το Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού


Σε χρόνο…ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι δυο Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι.Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, στην πρώτη συνεδρίαση την «έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016», ενώ στη δεύτερη, την «αποδοχή δωρεάς πίνακα ζωγραφικής», έναν «Εξώδικο συμβιβασμό», την «8η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015», κάποιες «προτάσεις ανάληψης δέσμευσης», την «αντικατάσταση μέλους της επιτροπής αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων του Νομικού Προσώπου» και το «ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2016.»
Πρόκειται για θέματα τα οποία υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους ομόφωνα από το Σώμα, σε μια συνεδρίαση που διήρκησε μόλις 20 λεπτά.


Διευκρινίζεται ότι ο εξώδικος συμβιβασμός, αφορά σε ένα ατυχές συμβάν λίγο πριν τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, όταν ένας πάγκος ενός συλλόγου, πριν παραδοθεί σε αυτόν, έπεσε και χτύπησε ένα αυτοκίνητο, προκαλώντας υλικές ζημιές της τάξεων των 307€.
Επίσης αναφορικά με την αντικατάσταση μέλους της επιτροπής αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων του Νομικού Προσώπου, αυτή αφορά σε λογιστή, ο οποίος ζητήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης.
Ωστόσο στον δήμο υπηρετεί μόνο ένας λογιστής, ο οποίος λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας δεν δύναται να εξυπηρετήσει το Νομικό Πρόσωπο.
Την υπόθεση λοιπόν θα διεκπεραιώσει, αμισθί, ο ήδη υπάρχον με οικονομική εξάρτηση λογιστής το Νομικού Προσώπου.
Αξιοσημείωτο βέβαια αναφορικά με αυτό το θέμα, είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Ξάνθης σε σχετικό έγγραφο του Κέντρου Πολιτισμού, δεν έδωσε γραπτή απάντηση για το ότι ο λογιστής του δήμου δεν δύναται να «εξυπηρετήσει» την κατάσταση, παρά μόνο προφορική.