Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Εμπρησμός στη ΔΟΥ Ξάνθης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι, την 21-11-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, με αποτέλεσμα από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτή. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
«Τα μεσάνυχτα πέρασαν απο την ΔΟΥ Ξάνθης δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής άνδρες οι οποίοι τοποθέτησαν στην μια πόρτα της εφορίας ένα μπιτόνι με βενζίνη και γκαζάκια, το οποίο ευτυχώς δεν εξερράγη και στην άλλη πόρτα τοποθέτησαν ένα στουπί με γκαζάκια. Εκείνο δυστυχώς εξερράγη προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές» εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης Ευάγγελος Γκίκας, σημειώνοντας ότι «τόσο η επέμβαση της Αστυνομίας όσο και αυτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ήταν άμεση με αποτέλεσμα να κατασβεστεί άμεσα η φωτιά.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.»
Να σημειώσουμε οτι πιθανότατα πρόκειται για δράση αντιεξουσιαστών, ωστόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, αφού δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες, απο τον εμπρησμό σε ταξί της Ξάνθης, ο οποίος θα μπορούσε ίσως να έχει και κάποια σχέση παραπάνω γεγονός στην ΔΟΥ Ξάνθης. 
Ωστόσο τα όποια συμπεράσματα, θα ανακύψουν από την προανακριτική εξέταση την οποία όπως τονίσαμε και παραπάνω διενεργεί το Τμήμα  Ασφάλειας Ξάνθης.