Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Βροχές και καταιγίδες πλήττουν όλη τη χώρα. Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Παρασκευή, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. 
Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αναμένονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή, με κατα τόπους ισχυρά φαινόμενα.
Μάλιστα αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας ( πάνω από τα 1400 μέτρα).
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Ίδιο προβλέπεται και για αύριο Σάββατο το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους έντονα φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μέχρι το βράδυ, με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και να κυμανθεί απο 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.