Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«Μουδιασμένη» η κίνηση στην αγορά, παρά το…«εορταστικό» κλίμα


Μπορεί το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα της Ξάνθης να έχει ξεκινήσει, μπορεί οι δρόμοι να είναι στολισμένοι και να «βάζουν» τους καταναλωτές στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ωστόσο αυτό το…πνεύμα δεν φαίνεται να «μεταφέρεται» μέσα στα καταστήματα, όπου μπορεί να μπαινοβγαίνουν οι καταναλωτές, με σκοπό ωστόσο όχι να αγοράσουν αλλά να κάνουν πριν από όλα μια καλή έρευνα αγοράς.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνηση στα καταστήματα. Ο κόσμος κάνει βόλτες κυρίως τα πρωινά. Τα απογεύματα δεν έχει τίποτα» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα των καταναλωτών έχουν τελειώσει και περιμένουν πότε θα πληρωθούν. Πιστεύω ότι αν θα κινηθεί η αγορά, αυτό θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα για τρεις με τέσσερις ημέρες για τα Χριστούγεννα και από την μεθεπόμενη Δευτέρα κάποιες μέρες για την Πρωτοχρονιά. Όλη η κίνηση θα είναι εκεί.»
«Προς το παρόν οι καταναλωτές κοιτούν τις βιτρίνες. Μπαίνουν στα καταστήματα, φεύγουν, ξαναέρχονται και από όλο αυτό φαίνεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «στο τέλος του χρόνου θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε πόσο, κάτω, θα είμαστε. Κρίνουμε από εμάς, τι παίρνουμε, πόσο παίρνουμε και πότε το παίρνουμε. Παρόλα αυτά η ελπίδα «πεθαίνει» πάντα τελευταία.»