Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Μειώθηκε ο αριθμός των μεταναστών, στο Κέντρο Κράτησης της Ξάνθης


Με μικρό αριθμό μεταναστών συνεχίζει να λειτουργεί το Κέντρο Κράτησης της Ξάνθης.
Αριθμός ο οποίος μάλιστα παραμένει και «παγωμένος» αφού το κέντρο δεν έχει υποδεχθεί όλο αυτό το διάστημα άλλους μετανάστες.
Παρόλα αυτά, τα αιτήματα των Αστυνομικών της Ξάνθης, συνεχίζουν να είναι δύο και να αφορούν αφενός στην μετακίνηση του Κέντρου Κράτησης σε άλλο σημείο και αφετέρου στην επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης.
«Έχει παγώσει ο αριθμός των μεταναστών στο κέντρο» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Πέτρος Χατζηαντωνίου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «θέλουμε να δούμε πως θα γίνει να αλλάξει η τοποθεσία ή να φύγει εντελώς το Κέντρο Κράτησης από την Ξάνθη και φυσικά να ανοίξει και πάλι η Σχολή Αστυφυλάκων. Απλά το μεταναστευτικό είναι «ανοιχτό» ακόμη και έτσι δεν ξέρουμε αν θα μας φέρουν και νέους μετανάστες στην Ξάνθη.»
«Σύμφωνα με αυτά που είχαμε ως δεδομένα στην αρχή, η λειτουργία της τέως σχολής ως Κέντρο Κράτησης θα διαρκέσει μια δεκαετία. Ήδη είμαστε στον τέταρτο χρόνο» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ζητούσαμε τουλάχιστον αν παραμείνει το Κέντρο να συλλειτουργήσει με την σχολή. Δεν καταφέραμε δυστυχώς να την ανοίξουμε, αλλά θα συνεχίσουμε με νέες κινήσεις, από το νέο έτος.»