Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Εξπρές η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Ομόφωνα οι εγκρίσεις


Με διαδικασία….εξπρές ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στην κατεπείγουσα, με τρία θέματα ημερήσιας διάταξη, συνεδρίαση του Σώματος, με όλα τα θέματα να «περνούν» ομόφωνα.
Μια συνεδρίαση η οποία δεν κράτησε παραπάνω από...δέκα λεπτά.Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα αφορούσαν στη «λήψη απόφασης για την έγκριση του συμφώνου αποδοχής των όρων της απόφασης ένταξης και υπογραφής της σύμβασης στο πλαίσιο χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΟΤΙΚΗ 2012-2015 για το έτος 2015» και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης», και σε δύο εγκρίσεις «πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ»
Ειδικότερα για το πρώτο θέμα ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επεσήμανε ότι «ουσιαστικά με την υπογραφή τουΥπουργού, στο τελικό στάδιο τις παραμονές Χριστουγέννων, με την έγκριση δηλαδή, ενημερώθηκαν οι Δήμοι που τυγχάνουν χρηματοδότησης. Αφορά παιδικές χαρές και το ποσό που εγκρίθηκε για το δήμο Ξάνθης είναι 900.000 ευρώ και είναι το…μάξιμουμ που έχει εγκριθεί σε δήμο.
Αυτό που μας ζητάει το πράσινο ταμείο είναι το άνοιγμα λογαριασμού και παράλληλα να κοπεί στις 31/12 το τιμολόγιο επιχορήγησης και να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για την υπογραφή της σύμβασης. Αυτός είναι και ο λόγος της κατεπείγουσας αυτής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.»