Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Ανακωχή» στη ΡΟΔΟΠΗ. Επιστρέφουν οι απολυμένοι που το επιθυμούν

Μετά από δεσμεύσεις του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Μ. Σαράντη για σταμάτημα των προγραμματισμένων απολύσεων και επαναπρόσληψη το άμεσο επόμενο διάστημα των απολυμένων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους όπως παλιά, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανίας Γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ, αποφάσισε να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις από Κυριακή 20/12 μέχρι Πέμπτη 24/12.Το σωματείο, μέχρι την επαναπρόσληψη και του τελευταίου απολυμένου που θέλει να επιστρέψει στη δουλειά, παραμένει σε εγρήγορση, σε περίπτωση που αθετηθούν οι δεσμεύσεις, να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, καλώντας παράλληλα τον Ξανθιώτικο λαό στη συνέχιση της συμπαράστασης που έχει δείξει μέχρι στιγμής με κάθε τρόπο μέχρι την επιστροφή και του τελευταίου απολυμένου.
«Αναστείλαμε προσωρινά τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις και αυτό γιατί είχαμε μια συζήτηση το περασμένο Σάββατο με τον κ. Μιχάλη Σαράντη, με θετική έκβαση» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Κιατίπης, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Σαράντης υποσχέθηκε παύση των απολύσεων από πλευράς διοίκησης και επιστροφή όσων επιθυμούν να το κάνουν.»
«Αυτή τη στιγμή, οι μισοί σχεδόν απολυμένοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «η…ανακωχή αυτή είναι προσωρινή και βεβαίως αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις, θα συνεχίσουμε κανονικά τις κινητοποιήσεις μας.»