Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Β. Παπακωνσταντίνου:«ιδέα δεν είχα για την εταιρεία. Πήρα 8.000 ευρώ απο το Δήμο Ξάνθης»

Ιδέα δεν είχε, από ό,τι φαίνεται ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τον Δήμο Ξάνθης ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ,  κατέβαλλε το ποσό των 16.500 ευρώ σε νομικό-πρόσωπο εταιρεία στη Βουλγαρία.
Ο ίδιος μάλιστα, έδωσε δημόσια την απάντησή του στην κοπή της πίτας της μουσικοχορευτικής παράστασης 9:05 (εννέα και πέντε) στο θέατρο Διάνα σημειώνοντας επακριβώς ότι «ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δημοσιογράφο με "Δ" που μου έβαλε ιδέες που δεν τις είχα. Η εταιρεία που συνεργάζομαι χρόνια και κάνω συναυλίες μαζί της, συνεργάστηκε με το πνευματικό κέντρο του Δήμου Ξάνθης και προχθές έμαθα ότι συνεργάζεται με μια βουλγάρικη εταιρεία. Ιδέα δεν είχα, ειλικρινά. Ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι το νόμιμο από το ηθικό. Εάν το ήξερα θα είχα αντιδράσει. Όμως, όλα αυτοί οι άνθρωποι τα έκαναν κανονικά, τυπικά. Όσο αφορά στις αμοιβές, μπορείτε να πάτε στην Εφορία Χολαργού και να δείτε εκεί κατατεθειμένη την αμοιβή μου, όποια και αν είναι αυτή. Δεν είμαι ανιχνευτής εταιρειών. Πάω την τελευταία στιγμή, γιατί έρχομαι από άλλη πόλη, τραγουδάω και φεύγω. Δεν είναι δυνατόν να ήξερα τι συμβαίνει, πώς έχουν βρει τα οικονομικά τους και λοιπά. Δεν ήξερα κάν την εταιρεία αυτή, αγνοούσα και την ύπαρξή της στην υπόθεση. Προχθές το έμαθα.»
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί οτι ο ίδιος, αναφορικά με το ποσό που έλαβε απο τον Δήμο Ξάνθης για την συναυλία που έδωσε στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, διευκρίνισε οτι «είναι ακριβώς τα μισά. Είναι 8.000 και αυτό αφορά τη δουλειά 25 ανθρώπων.»

Βέβαια, το ζήτημα που γεννάται αυτή τη στιγμή για το Δήμο Ξάνθης, είναι γιατί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναφέρεται το ποσό των 16.500 ευρώ, την στιγμή που ο ίδιος ο καλλιτέχνης επισημαίνει δημόσια ότι έλαβε μόλις «8.000 ευρώ για τη δουλειά μάλιστα 25 ανθρώπων.»
Υπολείπεται δηλαδή το ποσό των 8.500 ευρώ.
Και μάλιστα για του λόγου το αληθές, η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ παραθέτει και την απόφαση πληρωμής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου απο τον Δήμο Ξάνθης, όπως αυτή αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.