Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία. Προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες από την Ε.Μ.Υ



Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπήρξε σύμφωνα με τον εντεταλμένο Αντιδήμαρχο για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης Παναγιώτη Ταρενίδη, από τις καταιγίδες που έκαναν την εμφάνισή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη.

«Δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σημειώνοντας μάλιστα ότι «βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή, με δεδομένο ότι σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ, θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.»

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση από το απόγευμα.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά αρχικά νότιοι 8 με 9 που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.