Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

«Ένα έγγραφο καθυστερεί τα έργα στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης»


Μια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης, την οποία δημοσιοποίησε προχθές, ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης. Μάλιστα στην ανάρτηση των φωτογραφιών, έγραφε «σήμερα το πρωί μας ενημέρωσαν ότι έγινε διάρρηξη των γραφείων του ΚΟΞ μετά από επίσκεψη πού έκανα για να δω την ζημιά πού υπέστη διαπίστωσα ότι δεν έχω λόγια για την κατάντια του κολυμβητηρίου, ένα ξέφραγο αμπέλι κυριολεκτικά... ο δήμος απών και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα Καρναβάλια και οι Γιορτές Παλιάς Πόλης... αλλά αυτό το σημερινό δεν είναι θα μείνει εδώ θα το μάθουν όλοι στην Ελλάδα με κάθε τρόπο!!!»





Τι είναι όμως εκείνο που καθυστερεί τα έργα που πρέπει να γίνουν, σε ένα χώρο που εκτός από το ότι φιλοξενεί δυο κολυμβητικούς συλλόγους, τον έχουν ανάγκη και πολλοί μεμονωμένοι Ξανθιώτες, εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Κολυμβητικού Συλλόγου «Ποσειδώνα» Γιώργος Κόκκινος.
«Η εικόνα αυτή του κολυμβητηρίου δεν μας τιμά. Ξέρω ότι γίνονται προσπάθειες από πλευράς Δήμου να ανακαινιστεί. Όταν όμως εγκαταλείπεται ένας χώρος είναι λογικό να υπάρχουν και βανδαλισμοί» επισημαίνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αλήθεια ότι παρέμενε κλειστό επί τρία χρόνια. Άνοιξε με τεράστιες προσπάθειες το 2013. Το κρατήσαμε ανοιχτό με «νύχια και με δόντια» αλλά έπρεπε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και αλλαγές. Ο Δήμος είχε πει ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για το έργο. Θα γίνει ριζική ανακαίνιση. Λείπει μόνο ένα έγγραφο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το οποίο όπως ενημερωθήκαμε, είναι θέμα ημερών να φτάσει στα χέρια του Δήμου Ξάνθης για να γίνει και η δημοπράτηση.»
«Όσον αφορά στον Κολυμβητικό Σύλλογο του Ποσειδώνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδρανοποίηση. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε αλλού προπονήσεις. Περιμένουμε να ανοίξει το κολυμβητήριο της Ξάνθης για να ενεργοποιηθούμε» συνεχίζει ο κ. Κόκκινος, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει εκτός από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν, ο χώρος να ξεκινήσει από τώρα να φυλάσσεται, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, μιας και όσο μένει έτσι, μπορεί να γίνουν και χειρότεροι βανδαλισμοί, ακόμη και κλοπές καλωδίων από μέσα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, εμείς οι ίδιοι, οι κολυμβητικοί σύλλογοι αλλά και όλος ο λαός της Ξάνθης, θα το προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι μετά και το έγγραφο αυτό που εκκρεμεί θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.»