Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Την Παρασκευή του...Καρναβαλιού η «νύχτα φωτός» για τα καταστήματα της Ξάνθης

Ένα μοναδικό και διαφορετικό συνδυασμό, θα απολαύσουν φέτος Ξανθιώτες και επισκέπτες, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, δυο ημέρες πριν την Κυριακή της Αποκριάς στην Ξάνθη , αφού όπως ανακοινώθηκε και κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής, εκείνη η νύχτα θα είναι η...«νύχτα φωτός» για τα καταστήματα της Ξάνθης, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ.
Για πρώτη φορά λοιπόν στην πόλη της Ξάνθης, η αγορά θα μείνει....ανοιχτή τη νύχτα, σε μια προσπάθεια να πέσει λίγο «ζεστό» χρήμα στα ταμεία και μάλιστα την περίοδο κατά την οποία αυξάνονται και πληθύνονται οι επισκέπτες στην πόλη λόγω των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.
«Κατά 99%, η «νύχτα φωτός» όπως θα την ονομάσουμε εμείς, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα γίνει στις 11 Μαρτίου, δυο μέρες πριν δηλαδή απο την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πόλη μας» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας οτι «πάμε να «τονώσουμε» το τετραήμερο της καρναβαλικής παρέλασης γιατί θεωρούμε πως αυτή είναι η σωστή περίοδος. Αν το κάνεις αυτό με αγάπη και όρεξη, θα πετύχει. Θέλουμε βέβαια τη βοήθεια όλων. Προς το παρόν ο Δήμος Ξάνθης, το Επιμελητήριο και το Κέντρο Πολιτισμού δείψνουν να είναι μαζί μας, θα μιλήσουμε και με Αντιπεριφέρεια και Περιφέρεια. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν θα εμπλακούν σε αυτή τη δράση και εκεί βέβαια θα δείξει αν θέλουν ή όχι να το κάνουν. »