Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Καλή χρονιά…

Γράφει ο Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης
Δύο χιλιάδες δεκαέξι (2016), το νέον έτος και συνηθίζεται να δίνουμε ευχές για τον ερχομό της νέας χρονιάς!
Θα το πράξω γιατί το έχουμε ανάγκη όλοι. Μια ευχή, μια ελπίδα…
Οι καιροί που ζούμε δύσκολοι και σίγουρα θα γραφθούν στην ιστορία, όχι ως οι καλύτεροι.
Η Ελλάδα, ζει μέρες «κατοχής» με μία κυβέρνηση που πελαγοδρομεί ανάμεσα στην ασχετοσύνη της και την εξουσιομανία, οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό σε βέβαιο ναυάγιο.
Όμως και οι διεθνείς εξελίξεις δεν είναι και οι καλύτερες.
Οι γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, μπορεί να είναι ο «μαγνήτης» των κερδοσκόπων, την καθιστά όμως και «ευάλωτη» απέναντι σε κάθε απειλή.
Αυτή τη χρονιά αλλά και το 2017 που θα συνεχιστούν οι διεθνείς εκκαθαρίσεις, η χώρα μας, αν δεν ανακτήσει καταρχήν την πολιτική της δύναμη και δεν βάλλει μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης, θα βρεθεί προ οδυνηρών εξελίξεων.
Ήδη, η πολιτική αδυναμία, δημιουργία και στρατιωτική «αρρυθμία» και όλα αυτά μια χώρα κυριολεκτικά ανοχύρωτη στον ορατό κίνδυνο.
Εύχομαι να διαψευσθώ, μα δεν το βλέπω.
Ένας γνώστης της διεθνούς «σκακιέρας» θα αντιληφθεί ότι ο «συγκερασμός Βορρά και Νότου» - όπως πολύ σοφά προβλέπεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου στην Αγία Γραφή – θα επιφέρει πολλά δεινά, κυρίως στα «πήλινα» πόδια, που είναι και η Ελλάδα, είτε το θέλουμε είτε όχι!
Προκρίνω λοιπόν ψυχραιμία, άμεση αλλαγή του πολιτικού δυναμικού της χώρας μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία της ψήφου, αλλά με καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι των ευάλωτων μειονοτήτων και κοινωνικών ομάδων που αρέσκονται στις υποσχέσεις και τις ανέξοδες δεσμεύσεις των πολιτικών απατεώνων της «αριστερής παρένθεσης»!
Αυτοί ενδιαφέρονται για το πώς θα εξοφλήσουν τα πολιτικά τους «γραμμάτια», νομιμοποιώντας τους ομοφυλόφιλους, τους χρήστες ναρκωτικών, ακυρώνοντας την εκμάθηση της θρησκευτικής πίστης και λατρείας στα σχολεία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των Τούρκων «φίλων» τους, μιας και έλυσαν όλα τα άλλα προβλήματα της χώρας και πλέον ασκούν πολιτική… επιπέδου!
Καλή χρονιά φίλες και φίλοι αναγνώστες αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας και σύντομα ξανά έντυπης!
Καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, ασφάλεια και ελπίδα.
Ηρθε η ώρα που πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
Και αυτό μπορεί να συμβεί ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εκλογικής διαδικασίας, με τη συμμετοχή όλων, θωρακίζοντας τη χώρα μας με δυνατό πολιτικό προσωπικό, για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που βιώνουμε!
Καλή χρονιά…