Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Έρανος-Μαϊμού» στην Ξάνθη, κλοπή...καυσόξυλων στην Κομοτηνή και «χειροπέδες» για ναρκωτικά, τα αστυνομικά νέα της Περιφέρειας

Πλούσιο σε....συλλήψεις είναι για άλλη μια φορά το αστυνομικό δελτίο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τα γεγονότα που σημειώθηκαν εχθές να έχουν ως εξής.
«ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΑΝΟ-ΜΑΪΜΟΥ» ΕΚΑΝΕ 68ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 
Συνελήφθη χθες 5-1-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 68χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων - φιλανθρωπικών αγορών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 68χρονη, διότι διέθεσε προς πώληση ημερολόγια συνδέσμου, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· 7 ημερολόγια
· 64 φυλλάδια – περιοδικά
· 3 μπλοκ αποδείξεων
· το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Συνελήφθησαν χθες 5-1-2016 το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Δράμας και Κομοτηνής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 53, 35 και 28 ετών και μία 21χρονη αλλοδαπή Υπήκοος Αρμενίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Καλή Βρύση Δράμας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι κατείχε στο ποιμνιοστάσιο και την οικία του, δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 170,7 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι κατείχε στην οικία του, τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 30,4 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 
Στην τρίτη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι κατείχε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη και την 21χρονη, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία της, τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 8 γραμμαρίων και δύο (2) μεταλλικούς τρίφτες. 
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, μία ζυγαριά ακριβείας και δύο μεταλλικοί τρίφτες.
Η δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας και Κομοτηνής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

ΕΚΛΕΨΑΝ....ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
Συνελήφθησαν χθες 5-1-2016 το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 37, 28 (άνδρες) και 60 (γυναίκα) ετών και ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι δράστες αφαίρεσαν από επιχείρηση πώλησης καυσόξυλων, που βρίσκεται σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, 1.400 κιλά καυσόξυλα, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές. Ακολούθως, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.
Στην κατοχή τους βρέθηκε η αφαιρεθείσα ποσότητα καυσόξυλων, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.