Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Μητρόπολη: "Οχι και Σεβασμιότατος ο Ψευδομουφτής!"

Την ενόχλησή του εξέφρασε στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" ο Πρωτοσυγκελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, π. Σωφρόνιος, σχετικά με το θέμα της απόδοσης τίτλου θρησκευτικής τιμής στον θρησκευτικό λειτουργό των Μουσουλμάνων κ. Μετέ απο το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης.
Μιλώντας σχετικά σημείωσε:


«Αυτή η προσφώνηση δεν υπάρχει για τους λειτουργούς του Ισλάμ. Η Προσφώνηση Σεβασμιότατος αφορά μόνο τους Ορθοδόξους κληρικούς. Προφανώς δεν το γνώριζαν αυτό και το έγραψαν. Από άγνοια θα γίνεται. Ούτε τον Μουφτή αποκαλούμε Σεβασμιότατο, αλλά Σοφολογιότατο, πόσο μάλλον τον Ψευδομουφτή. Αυτό βέβαια σαφώς και δεν αφορά την Μητρόπολή μας, ωστόσο ο όρος αυτός του Σεβασμιότατου, υπάρχει μόνο στους Ορθόδοξους κληρικούς και δεν τον απευθύνουμε πουθενά αλλού.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, απαντώντας (!!!!!) σε επιστολή προφανώς του κ. Μετέ για το ζήτημα των ασθενοφόρων και όχι μόνο, αποδίδοντας ρόλο στον θρησκευτικό λειτουργών πέραν των αναγνωρισμένων αρμοδιοτήτων του, του απέστειλε επιστολή μέσα στην οποία τον προσφωνεί ως "Σεβασμιότατο".


Εκτός της άγνοιας βεβαίως υπάρχει και η σκοπιμότητα!
Πάντως το θέμα έχει πάρει ήδη διαστάσεις, που σε άλλες εποχές, απόλυτης τήρησης των νόμων και των διατάξεων του Συντάγματος, θα ενεργοποιούνταν η Δικαιοσύνη μιας και πρόκειται για καταφανέστατη "Αντιποίηση Αρχής".


Τέλος να σημειώσουμε ότι ο επίσημος Μουφτής Ξάνθης, διορισμένος απο το Ελληνικό Κράτος, με δικαιοδοσίες Ιεροδίκη και Ανωτάτου Θρησκευτικού Λειτουργού στην Ξάνθη, είναι ο κ. Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου.