Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Αγέλες αδέσποτων στο κέντρο της Ξάνθης. Αυξάνεται συνεχώς ο πληθυσμός τους


Όλο και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Ξάνθης, τα οποία συναντά κανείς σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.
Μάλιστα αυτά, προφανώς εξαντλημένα από το κρύο, αφού δεν έχουν στέγη και στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν τροφή, γίνονται επιθετικά στον καθένα περαστικό.
«Δυστυχώς σε ένα μεγάλο βαθμό έχετε δίκιο. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και γνωστό σε όλους» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ραμαδάν Μποζ, επισημαίνοντας ότι «τα σκυλιά αυτά, δεν είναι βέβαια πεινασμένα και διψασμένα γιατί τα ταΐζουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι επαγγελματίες και μεμονωμένοι Ξανθιώτες, για αυτό είναι σε καλή κατάσταση, απλά είναι αδέσποτα γιατί δεν έχουν που να…πάνε.»«Το γεγονός ότι μαζεύονται και δημιουργούν αγέλες στο κέντρο της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στην Κεντρική Πλατεία, έγκειται στο ότι βρίσκουν πολύ πιο εύκολα τροφή εκεί. Σαφώς βέβαια όταν είναι μαζεμένα και δημιουργούν αγέλες, είναι πιο επιθετικά» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «εμείς από την δική μας πλευρά, ο,τι είναι να κάνουμε, το κάνουμε. Τα μαζεύουμε, τα στειρώνουμε, αλλά αφού αφεθούν ελεύθερα, πηγαίνουν πάλι στο σημείο εκείνο. Δεν μπορούμε κάθε φορά να τα μαζεύουμε. Υπάρχουν και κανόνες που πρέπει να τους τηρήσουμε. Ωστόσο στειρώσεις κάνουμε συνεχώς, αλλά δυστυχώς είναι πολλοί και οι συμπολίτες μας που τα παρατούν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο πληθυσμός τους. Εμείς ως αρμόδια υπηρεσία, από το 2015 έχουμε κάνει περίπου 300 στειρώσεις.»