Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Αναβλήθηκε η επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, λόγω...Χρυσής Αυγής


Αναβλήθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, η προγραμματισμένη επίσκεψη μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν έγινε γνωστό ότι η εκδρομή χρηματοδοτήθηκε από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αξίζει να σημειωθεί οτι πριν από μερικές ημέρες, ο Ε. Συναδινός προκάλεσε την οργή του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς μετά από προκλητικές δηλώσεις του για τους Τούρκους. 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε «έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με τη χορηγία ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου, για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, εξαιτίας της ακραίας αντιδημοκρατικής έκφρασης των νεοναζιστικών του απόψεων».
«Από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών , όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος» συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο επισημαίνει οτι «σε κάθε περίπτωση πρέπει όλο το θεσμικό πλαίσιο, που αφορά στις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο, να απεμπλακεί από τα κόμματα. Το ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με την ΕΕ, θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ωστόσο το θέμα αυτό, δεν άφησε ανέγγιχτο η Χρυσή Αυγή η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει οτι:
«Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ανθελληνισμό της συμμορίας του Φίλη, που λυμαίνεται το υπουργείο Παιδείας. Το μίσος τους για τη νέα γενιά της Ελλάδος είναι τέτοιο, που απαγόρευσαν σε Ελληνόπουλα από την προδομένη Θράκη μας να επισκεφθούν την ευρωβουλή, γιατί είχε αναλάβει να καλύψει τα σχετικά έξοδα η Χρυσή Αυγή.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης αναζήτησαν πόρους για ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες. Επειδή το αντεθνικό κράτος του Σύριζα πληρώνει μόνο τους λαθρομετανάστες, τα παιδιά της Θράκης στράφηκαν στους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων. Φυσικά, ανταποκρίθηκε μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος. Τα έξοδα ανέλαβε να καλύψει ο ευρωβουλευτής μας Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός και το ταξίδι προγραμματίστηκε με την χορηγία της Χρυσής Αυγής.
Μόλις ενημερώθηκαν για αυτή την εξέλιξη, οι τουρκοπροσκυνημένοι του υπουργείου επιτέθηκαν στους ιθύνοντες του Λυκείου και έδωσαν εντολή να ακυρωθεί η εκδρομή των Ελλήνων μαθητών».