Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τα περιστατικά του τριημέρου, από Αστυνομία, Πυροσβεστική και Ερυθρό Σταυρό

Με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στην κορύφωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2016 κύλησε το τριήμερο στην Ξάνθη, την «πόλη με τα χίλια χρώματα».
Ωστόσο, από το όλο κλίμα δεν έλειψαν και τα περιστατικά που… «αναστάτωσαν» Αστυνομία και Πυροσβεστική Ξάνθης.
Υπηρεσίες που έδωσαν τον καλύτερό τους «εαυτό» με σκοπό να προστατεύσουν τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΙ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ…«ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ» ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΗΝ Α.Δ ΞΑΝΘΗΣ
«Γενικά τα πράγματα ήταν ήσυχα μπορούμε να πούμε αν και είχαμε δυο συλλήψεις για ακόλαστες πράξεις και πρόκληση σκανδάλου και πιο συγκεκριμένα για αυνανισμό ενός άνδρα στην οδό Βλαχοπούλου και Πραξιτέλους και έναν στην οδό Νυμφοδώρου» αναφέρει ο Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης Ευάγγελος Γκίκας, επισημαίνοντας ότι «υπήρξε και μια επίθεση απόπειρας βιασμού στην οδό Ηφαίστου και μάλιστα ο συλληφθείς ομολόγησε ότι είχε επιτεθεί πριν από αυτό και σε κάποια άλλη κοπέλα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη».
«Είχαμε και δυο συλλήψεις καρναβαλιστών, οι οποίο παρίσταναν τους «τζιχαντιστές» με μαχαίρια και απομιμήσεις όπλων» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «κατά τα άλλα υπήρξε ησυχία. Ήταν πολύ αυξημένες οι δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης σε όλα τα σημεία της πόλης και τα μόνα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν κάτι μικροκλοπές, συνεπεία του συνωστισμού κατά τη διάρκεια της παρέλασης καθώς και κάποιες κλοπές μικροποσών από πορτοφόλια σε μαγαζιά.
Από άποψη τροχαίας τώρα, τα μέτρα ήταν εξίσου αυξημένα και δεν είχαμε κάποιο αξιοσημείωτο περιστατικό. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές το τριήμερο ήταν αρκετά καλό, από άποψη δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Χωρίς προβλήματα κύλησε το τριήμερο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, με τον Υποδιοικητή της Χρήστο Γκίγκη, να αναφέρει ότι «από πλευράς…καρναβαλιού τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα. Δεν υπήρξε κανένα συμβάν».

ΕΠΕΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης «αναστατώθηκε» αρκετά εχθές, Καθαρά Δευτέρα, αφού λόγω των έντονων ανέμων υπήρξαν πτώσεις δέντρων εντός και εκτός της Ξάνθης.
«Την Καθαρά Δευτέρα είχαμε πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν στην περιοχή» υπογραμμίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «χρειάστηκε να προβούμε σε κοπές δέντρων εντός αλλά και εκτός πόλης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός».



ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕΘΗΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ
Σημειώνεται ότι αρκετά ήταν και τα περιστατικά μέθης που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του τριημέρου, αφού οι σειρήνες των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, «έδιναν» και «έπαιρναν».
Ιδιαίτερα σημαντική όμως ήταν και η συμμετοχή των Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι με περισσή αγάπη για τον συνάνθρωπο και συντονισμένοι στο έπακρο, έδωσαν την βοήθειά τους σε όποιον την χρειάστηκε.
«Είχαμε είκοσι εννέα περιστατικά συνολικά και από αυτά διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης τα οκτώ. Επρόκειτο για περιστατικά οξείας μέθης, για ένα κάταγμα αλλά και για μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καθώς ένας καρναβαλιστής χτύπησε την κάτω γνάθο του στο…άρμα» αναφέρει ο Μεμέτ Αλή Ζεκή, Αρχηγός του Τμήματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης, επισημαίνοντας ότι τα υπόλοιπα ήταν κάποια διαστρέμματα και δεν ήταν ιδιαίετρα ανησυχητικά.
«Νομίζω ότι τα πράγματα και για εμάς ήταν καλά και η συνεργασία μας και με την οργανωτική επιτροπή και με τα πληρώματα και με το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο ήταν άψογη» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «όλα κύλησαν καλά και βάσει του οργανογράμματός μας».