Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Η μεταφορά των επισκεπτών και η βασίλισσα του Καρναβαλιού, στο «τραπέζι» της συνεδρίασης του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης


Τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθούν οι επισκέπτες κατά την διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και άλλα θέματα…συντονισμού, αλλά και το ποιά θα είναι η οριστική επιλογή της Βασίλισσας του Καρναβαλιού συζήτησε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού, σε έκτακτη, λόγω στενών χρονικών περιθωρίων, συνεδρίασή του.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
250 θα είναι περίπου, τα δρομολόγια των λεωφορείων ή αστικών, για τα οποία έχει ήδη αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πρόσκληση ενδιαφέροντος, και με τα οποία οι επισκέπτες κατά την ημέρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης της 13ης Μαρτίου, θα έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν από τον Ζυγό, όπου θα παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην Πλατεία Μπαλτατζή.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται απο τις 9 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ ενώ αν χρειαστεί το ωράριο αυτό θα παραταθεί.
Ωστόσο ένα ζήτημα που προέκυψε και το οποίο επεσήμανε ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Εποχή» και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Ιπποκράτης Καμαρίδης είναι το «πόσο εφικτή θα είναι η μεταφορά Ατόμων με Αναπηρία με λεωφορείο, καθώς μόνο τα αστικά έχουν ειδικές ράμπες ΑμεΑ» ζητώντας να διασφαλιστεί απο τους εκμισθωτές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα συμμετέχουν στην πρόσκληση, «η πλήρης και για όλους μεταφορά».
Θέμα για το οποίο συμφώνησαν όλα τα παρόντα μέλη του Συμβουλίου. 


Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΚΑΝΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Ένα ακόμη θέμα ωστόσο που απασχόλησε τη συνεδρίαση, ήταν αυτό της Βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, μετά και από όλα εκείνα που ειπώθηκαν και γράφτηκαν αναφορικά με την επιλογή του ονόματος της Βαρβάρας Κίρκη.
Θέμα το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Ωστόσο τελική, οριστική και ομόφωνη, ήταν η απόφαση για την Κωνσταντίνα Καρκάνη, μια κοπέλα που κατάγεται απο την Ξάνθη, ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και έχει αναδειχθεί μις Ειρήνη (miss peace) στο διαγωνισμό Miss Europe World 2016, που διεξήχθη στην Βηρυτό του Λιβάνου.
Ωστόσο αναφορικά με το θέμα της Βασίλισσας, υπήρξε πρόταση «για την επόμενη χρονιά, αυτή να είναι Ξανθιώτισσα και να αναδειχθεί μέσα από διαγωνισμό ομορφιάς που θα γίνει στην Ξάνθη και να λάβει τον τίτλο της «βασίλισσας του καρναβαλιού» προκειμένου και χρήματα να μην ξοδεύονται και να αναδειχθεί μια Ξανθιώτισσα που θέλει να ασχοληθεί με αυτό τον χώρο».
Την πρόταση έκανε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και μάλιστα πρόκειται για μια πρόταση η οποία έγινε δεκτή να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού.

ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ…ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι συμφωνήθηκε και η επιτροπή που θα μεταβεί στο Ωραιόκαστρο την Κυριακή 6 Μαρτίου, μέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η καρναβαλική παρέλαση του Δήμου της συμπρωτεύουσας, προκειμένου να επιλέξει το καλύτερο θεματικό πλήρωμα, το οποίο και θα συμμετέχει και στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης.
Η επιτροπή θα αποτελείται από τους Μανώλη Τσέπελη και Ιπποκράτη Καμαρίδη από πλευράς Κέντρου Πολιτισμού και από Ξανθιώτες καρναβαλιστές, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να παραβρεθούν εκεί.