Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

«Το δέντρο της καλοσύνης» από τους Προσκόπους της Ξάνθης


Ο εθελοντισμός, η προσφορά και η αλληλεγγύη στην Ξάνθη δεν σταματούν ποτέ και αυτό αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση από διάφορες εθελοντικές ομάδες και από πολιτιστικούς συλλόγους που επιμένουν, με όσα μέσα διαθέτουν και συνεχίζουν να προσφέρουν.
Η προσφορά όμως, η αλληλεγγύη και η στήριξη που δεν σταματούν ποτέ, δεν είναι δυνατόν να μην αγγίξουν και τους Προσκόπους της Ξάνθης, που αποδεικνύουν και αυτοί με τη σειρά τους ότι «όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».
Η στήριξη λοιπόν στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, έρχεται και μέσα από το «δέντρο της καλοσύνης».

Πρόκειται για ένα…δέντρο διαφορετικό από τα άλλα που μπορεί να….«ανθίσει» με μαγειρεμένο φαγητό αλλά και με σακούλες που περιέχουν ήδη ρουχισμού ή ακόμη και παιχνίδια.
«Η ιδέα αυτή ήρθε από το εξωτερικό και ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο» αναφέρει ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ξάνθης Χαράλαμπος Νασσόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πέρα από το μαγειρεμένο φαγητό που μπορούν όσοι το επιθυμούν να κρεμάσουν στις κρεμάστρες, μπορούν να τοποθετήσουν ακόμη και ρούχα, αντί να τα αφήνουν δίπλα σε κάδους. Έτσι θα είναι πιο καθαρά. Τις κρεμάστρες μας τις χάρισε η Φιφή Χατζηστόικου, από το Γηροκομείο Ξάνθης, η οποία έχει χαρίσει αρκετές κρεμάστρες σε πολλά καταστήματα, και οι έφηβοι πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, δημιούργησαν το «δέντρο» αυτό της καλοσύνης».
Πρόκειται για ένα έργο, που ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή.
Μάλιστα πέρα από αυτόν τον τοίχο της καλοσύνης, λίγα μέτρα πιο κάτω, μέσα στη Δημοτική Αγορά, αναμένεται να τοποθετηθούν άλλες δυο κρεμάστρες για τον ίδιο σκοπό.
«Θα τοποθετηθούν εκ μέρους μας δυο κρεμάστρες σε συνεργασία με την Δημοτική Αγορά, από το άλλο σύστημα Προσκόπων» τονίζει ο κ. Νασσόπουλος, σημειώνοντας ότι «η τοποθέτηση αυτή θα γίνει με την ευθύνη των εφήβων προσκόπων, οι οποίο θα το συντηρούν».
Νομίζω ότι αντί να τα αφήνουμε δίπλα στους κάδους τα ρούχα ή οπουδήποτε αλλού ένα μαγειρεμένο φαγητό είναι καλύτερα να τα κρεμάμε σε ένα καθαρό σημείο» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται με την προοπτική να πάρει κάποιος φαγητό ή και ρούχα, διατηρώντας την ανωνυμία του και κρατώντας την αξιοπρέπειά του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».
Σημειώνεται ότι το «δέντρο της καλοσύνης» βρίσκεται στο κτίριο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, επι της οδού Χατζησταύρου 8 στην Ξάνθη.