Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Στις 17 Απριλίου τα εγκαίνια της οικίας του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκι


Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Οικίας του Μάνου Χατζιδάκι, μιας και οι εργασίες αναστήλωσης του κτιρίου ολοκληρώθηκαν και έτσι το σπίτι όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός παραδίδεται στην τοπική κοινωνία με σκοπό να αποτελέσει ένα πολυχώρο τέχνης και σκέψης.
«Τα εγκαίνια της οικίας του Μάνου Χατζηδάκι θα γίνουν την Κυηριακή 17 Απριλίου» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, επισημαίνοντας ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες, έχει καθαριστεί και αναστηλωθεί και είμαστε πανέτοιμοι για να…ανοίξει».
Μάλιστα ερωτώμενος για όσα είχαν προηγηθεί, ακουστεί και γραφτεί περί «διαμάχης» της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης με τους επιγόνους του μεγάλου Μουσουργού, ο κ. Ζαγναφέρης, σημείωσε ότι «τώρα είναι όλα καλά».Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα κτίριο-«στολίδι» που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Στο κέντρο Μάνος Χατζιδάκις θα ενταχθούν πολυποίκιλοι τομείς δραστηριοτήτων, όπως τομέας πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, τομέας αγώνων τέχνης, τομέας μουσικών συνόλων, τομέας ραδιοφωνικού σταθμού, τομέας πολύτροπο, τομέας δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, τομέας παραγωγικών εκδόσεων, τομέας πολιτιστικών ανταλλαγών, τομέας πολίτης Χατζιδάκις (καλλιέργεια και παραγωγή ήθους και συνείδησης του πολίτη που μετέχει στα κοινά και προασπίζεται τις αξίες της δημοκρατίας).