Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Σε…τραγική κατάσταση η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Ο «Γολγοθάς» των Ιατρών για να «βγάλουν» τις εφημερίες


Με τέσσερις ειδικούς, μέχρι προχθές και με...πέντε από εχθές, συνεχίζονται οι εφημερίες των Ιατρών στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Κλινική που ποτέ δεν μένει άδεια και στην οποία τα περιστατικά, άλλοτε «βαρύτερα» άλλοτε «ελαφρύτερα», αντιμετωπίζονται χάρις στην…αγάπη των γιατρών που έχουν απομείνει, στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα ιδιώτες παθολόγοι συνεπικουρούσαν στο να…«βγάλουν» τις 24ωρες εφημερίες στην Παθολογική Κλινική, αφού οι…«μετρημένοι στα δάκτυλα» του ενός χεριού ειδικοί, δεν μπορούσαν να καλύψουν τα εικοσιτετράωρα του μήνα.
Ωστόσο, από εχθές Πέμπτη και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι…τέσσερις ειδικοί έγιναν πέντε ενώ στο δυναμικό προστέθηκαν και δυο ειδικευόμενοι.
Από συζητήσεις σε καθημερινή βάση με τους ίδιους τους γιατρούς αλλά και με ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην Παθολογική Κλινική, διαπιστώνεται περίτρανα η τραγικότητα της κατάστασης.
Κατάσταση η οποία, δυστυχώς, επιδεινώνεται με την Παθολογική αλλά και το ίδιο το Νοσοκομείο Ξάνθης να έχει αφεθεί στο «έλεος» του Θεού και να παραμένει και χωρίς….Διοικητική κεφαλή.
Ειδικότερα για την παραπάνω κλινική, την Παθολογική, τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές έχουν κουραστεί, σωματικά και ψυχικά, και αυτό ειδικά για τους Ιατρούς, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καλούνται να ανταπεξέλθουν κατά μέσο όρο σε εννέα με δέκα εφημερίες το μήνα έκαστος.
Τον ίδιο αγώνα, με λιγοστά άτομα, δίνουν και οι νοσηλευτές που καλούνται δύο άτομα συνήθως, κατά τη νυχτερινή βάρδια, να κάνουν νοσηλεία σε σαράντα και πλέον ασθενείς, αφού ποτέ μα ποτέ στα χρονικά της Ξάνθης, η πτέρυγα αυτή δεν έχει μείνει άδεια.