Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Πανέτοιμη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης για τις Πανελλαδικές 2016. Τη Δευτέρα η «αυλαία»


Στις 16 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2016, με τους υποψηφίους να καλούνται να «δώσουν» άλλοι με το…παλιό και άλλοι με το νέο σύστημα και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης να δηλώνει καθόλα έτοιμη να ανταπεξέλθει στο δύσκολο αυτό συντονιστικό της έργο.



Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Χρήστος Ζηκούδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ επισημαίνει ότι «είμαστε πανέτοιμοι, όπως πάντα και ελπίζουμε όλα να κάνει καλά».
Μάλιστα ο ίδιος «απαντά» και σε όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που θέλουν απεργίες από τους εκπαιδευτικούς εν μέσω της διεξαγωγής των πανελλαδικών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν νομίζω να ισχύσει κάτι τέτοιο. Τα μαθήματα των πανελλαδικών θα ξεκινήσουν κανονικά και οι υποψήφιοι καλούνται να ξεκινήσουν με την Έκθεση και τα Μαθηματικά

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 
Αναφορικά τώρα με τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ και σύμφωνα με τον κ. Ζηκούδη «τα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Μαΐου και θα τελειώσουν στις 6 Ιουνίου και με το παλιό και με το καινούριο σύστημα. Τα ΕΠΑ.Λ θα ξεκινήσουν την Τρίτη στις 12 Μαΐου, θα γράψουν άλλο ένα μάθημα στις 19 Μαΐου, θα σταματήσουν και θα ξεκινήσουν εκ νέου από τις 24 Μαΐου, ενώ η τελευταία ημέρα για αυτά είναι η 6η Ιουνίου και για το παλιό και για το καινούριο σύστημα».

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Τι σημαίνει όμως παλιό και τι νέο σύστημα;
«Σαν γενική διαφορά το νέο σύστημα έχει λιγότερα μαθήματα και δεν υπολογίζεται ο βαθμός των πανελλαδικών εξετάσεων στο απολυτήριο του Λυκείου» τονίζει ο κ. Ζηκούδης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «οι μαθητές που δίνουν με το παλιό είναι λίγοι, αφού η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δίνει με το καινούριο». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση των βάσεων για φέτος, δεν μπορεί να γίνει σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά και αυτό οφείλεται στο ότι φέτος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αλλάζει το σύστημα των πανελλαδικών.