Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου (;) Ξάνθης προτείνει την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων


Π. Κεραμάρης: «Τρόπος να τιμούμε τους προγόνους μας οι εθνικές παρελάσεις»
Ν. Κιατίπης: «διαφωνούμε με την όποια πρόταση να σταματήσει ο θεσμός»
Χ. Ούτση: «Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος σύλλογος είναι»
Χ. Καπαγερίδης: «Έλυσαν τα προβλήματα των μαθητών και κοιτούν να καταργήσουν τις παρελάσεις;»
Χ. Αμανατίδης:«Αν ξεχάσουμε την ιστορία μας, παύουμε να υπάρχουμε ως κράτος»

Ακόμη και η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, βρίσκεται ανάμεσα στις προτάσεις των μελών του «Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Ξάνθης» στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ Ξάνθης (http://elmexanthis.blogspot.gr/) οι προτάσεις μελών του «Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Ξάνθης» είναι:

«-Κατάργηση των προαγωγικών-απολυτηρίων εξετάσεων στο Γυμνάσιο.
-Προαγωγή και απόλυση των μαθητών στο Γυμνάσιο χωρίς βαθμό βάσης.
-Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών – περιορισμός του αριθμού των αναπληρωτών.
-Κατάργηση υποχρεωτικών διαγωνισμάτων τριμήνων.
-Καθιέρωση στο Γυμνάσιο 2 τετραμήνων αντί 3 τριμήνων.
-Κατάργηση μαθητικών παρελάσεων.
-Αναπροσαρμογή [ποιοτική και ποσοτική] της διδακτέας ύλης.
-Αύξηση χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων.
-Εκσυγχρονισμός τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων.
-Εισαγωγή στα σχολεία ψυχολόγων και κοινωνιολόγων για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
-Διοργάνωση ΤΠΕ Β΄ επιπέδου σε όλους τους νομούς και για όλες τις ειδικότητες.
-Δικαίωμα του Συλλόγου Διδασκόντων να παραπέμπει μαθητές για εξέταση στο ΚΕΔΔΥ χωρίς να απαιτείται συναίνεση γονέα».

Βέβαια, η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν μας…λέει και πολλά, αναφορικά με το ποιού Γυμνασίου Ξάνθης ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι, μιας και το κάθε Σχολείο έχει και τον δικό του Σύλλογο Διδασκόντων.

«ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ»
«Στη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν διευκρινίζεται ποιού Γυμνασίου Ξάνθης ο Σύλλογος Διδασκόντων, κάνει αυτές τις προτάσεις» αναφέρει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
«Ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε σύλλογος, μπορεί να εκφράζει την άποψή του. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης και μπορεί να αποτυπώνει ο καθένας ελεύθερα τη γνώμη μου. Κατά καιρούς έχει ναι μεν ακουστεί ως αίτημα από διάφορες φωνές κάτι τέτοιο, αλλά δεν νομίζω κάτι τέτοιο επίσης να είναι υπο συζήτηση» συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα πως «όλοι έχουμε μεγαλώσει με τις παρελάσεις που τιμούν τις Εθνικές μας Επετείους. Η παρέλαση τιμά τους προγόνους μας και όλες οι εθνικές επέτειοι είναι ημέρες μνήμης. Η παρέλαση είναι ένας τρόπος, πέρα από τις εκδηλώσεις και τις καταθέσεις στεφάνων να τιμούμε τους προγόνους μας και αν κάτι πρέπει να….διαφοροποιηθεί, αυτό είναι ίσως ο «στρατιωτικός τρόπος» παρέλασης και είναι κάτι επίσης που και εγώ ο ίδιος θα μπορούσα να κουβεντιάσω».
«Ναι μεν για ο,τιδήποτε διαφορετικό θέλουμε να κάνουμε, σε όποιο κομμάτι της ζωής μας, πάντα θα «πέφτει» η ιδέα και όταν η πλειοψηφία είναι υπέρ αυτής θα γίνει και η αλλαγή, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να αγγίξει τις παρελάσεις» υπογραμμίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «προς το παρόν δεν έχει ανοίξει ούτε από το Υπουργείο, ούτε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης τέτοιο θέμα».

«ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ»
«Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, εμείς ως Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε υπέρ του θεσμού των παρελάσεων και διαφωνούμε με την όποια πρόταση να σταματήσει ο θεσμός αυτός. Πρέπει να τιμούμε την ιστορία μας» σημειώνει στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Νίκος Κιατίπης.




«ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ»
«Προφανώς και αυτή η πρόταση, είναι πρόταση ολίγων και αυτό δεν σημαίνει ότι τους εκφράζει όλους. Την ακούμε αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι μπορεί να μπει και σε εφαρμογή» αναφέρει η Οργανωτική Περιφερειάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρύσα Ούτση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «από εκεί και πέρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος σύλλογος έκανε αυτή την πρόταση και να μας το δικαιολογήσει».


«ΕΛΥΣΑΝ ΤΑ…ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ; »
«Πρώτα από όλα οι μαθητικές παρελάσεις γίνονται για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για εμάς. Για να μπορούμε αυτή τη στιγμή να μιλάμε και για να μπορεί και ο κάθε Σύλλογος Διδασκόντων να βγάζει τέτοιες προτάσεις, γιατί τις προτάσεις αυτές θα τις έκανε σε άλλη χώρα και σε άλλο καθεστώς αν εμείς δεν ήμασταν ελεύθεροι» αναφέρει ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Καπαγερίδης επισημαίνοντας ότι «τόσες χιλιάδες προβλήματα έχουν οι μαθητές και κάποιοι κοιτούν να καταργήσουν τις παρελάσεις ενώ δεν έχουν λύσει τίποτε από όλα τα άλλα. Οι παρελάσεις γινόταν και στην Αρχαία Ελλάδα και αργότερα και σε άλλα όχι και τόσο…δημοκρατικά καθεστώτα. Από εκεί και πέρα αυτό τα λέει όλα. Δεν έχουν λύσει άλλα και άλλα και κοιτούν να καταργήσουν τις παρελάσεις για να αποδείξουν την προοδευτικότητά τους. Το σε ποιον δίνουν όμως «εξετάσεις» δεν μας το είπαν. Να κάνουν δημοψήφισμα και να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό για το αν θέλει να καταργηθούν ή όχι οι μαθητικές παρελάσεις αφού είναι τόσο δημοκρατικοί».


«ΑΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ»
Εμείς δεν είμαστε υπέρ της κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες των προγόνων μας» αναφέρει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Χρήστος Αμανατίδης, υπογραμμίζοντας ότι «αν ξεχάσουμε την ιστορία μας, παύει να υπάρχει ένα κράτος και διαλύεται. Είμαστε υπέρ των σχολικών παρελάσεων γιατί πιστεύουμε ότι μεταδίδουμε και στα παιδιά μας τα «πιστεύω» μας και την ιστορία μας».