Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Αποκλειστικό: Αντικαπνιστικός…«νόμος» στο Προαύλιο (!) του Νοσοκομείου Ξάνθης


Και ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και πολλές κλινικές του, «υπολειτουργούν» και παραμένουν ανοιχτές ακόμη χάρις στην τεράστια προσπάθεια των εναπομεινάντων, μετρημένων στα…δάκτυλα για τις ανάγκες που μεγαλώνουν συνεχώς, Νοσηλευτών και Ιατρών που «ιδρώνουν» για να εξυπηρετήσουν και να «σταθούν» ακόμη και υποστηρικτικά στον πόνο των συνοδών που βλέπουν τους συγγενείς τους να υποφέρουν, η...όποια Διοίκηση- αφού αυτή παραμένει τουλάχιστον μέχρι στιγμής ακέφαλη καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ο νέος Διοικητής, φροντίζει να φέρει τον…αντικαπνιστικό «νόμο» και στο….ΠΡΟΑΥΛΙΟ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. 




Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και ναι, το...είδαμε και αυτό και είναι κάτι που διασταύρωσε η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
Σύμφωνα λοιπόν με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, απαγορεύθηκε το κάπνισμα και στην ΑΥΛΗ του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης και μάλιστα έχει κοινοποιηθεί έγγραφο σε άπαντες τους Προιστάμενους, στο οποίο αναφέρεται οτι το...πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ, σε όσους βρεθούν να καπνίζουν και εντός της ΑΥΛΗΣ.
Προσωπικό που ανήκει λοιπόν στους καπνιστές αλλά και συνοδοί που «ξενυχτούν» τους συγγενείς ασθενείς τους, δεν έχουν παρά να…περνούν τις κεντρικές πύλες του Νοσοκομείου προκειμένου να κάνουν ένα τσιγάρο στο…δρόμο, αφού ο…«αντικαπνιστικός νόμος» ξεκαθαρίζει ότι κανείς δεν επιτρέπεται να καπνίσει, εντός του κτιρίου (κάτι που εξυπακούεται) αλλά και εκτός αυτού.
Ούτε στην τεράστια αυλή του Νοσοκομείου.
Μάλιστα, σύμφωνα και πάλι με πηγές της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, έχουν… «ορισθεί» και «ελεγκτές»- «υπέρμαχοι» του...παράλογου-εφόσον μιλάμε για εξωτερικό χώρο- «νόμου» οι οποίοι κυκλοφορούν και…«εφιστούν» την προσοχή των συνοδών, που θέλουν να καθίσουν και να πιουν ένα καφέ στην αυλή του κυλικείου, «κουνώντας» επιδεκτικά το…«δάκτυλό» τους και απαγορεύοντάς τους να ανάψουν τσιγάρο και να καπνίσουν, που(;) στην ΑΥΛΗ του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης. Σε ένα τεράστιας έκτασης ΑΝΟΙΧΤΟ χώρο.
Βέβαια, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κακοί οιωνοί κάτι παραπάνω από σίγουρο, φαίνεται αν είναι το ότι δεν πρόκειται να «ισχύσει» αυτό το…«μέτρο», αφού κανένας άνθρωπος που «πονά» ψυχικά για τον συγγενή του που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου, ή τον έχει χάσει, δεν θα σκεφτεί μέσα στη δική του θλίψη και στεναχώρια, ότι δεν μπορεί να ανάψει τσιγάρο στην αυλή του Νοσοκομείου.
Πέρα όμως και από τους συνοδούς, είναι απερίγραπτο να απαγορευθεί το τσιγάρο στο προαύλιο και για τους Ιατρούς και τους Νοσηλευτές που ανήκουν στους καπνιστές και έχουν λίγη ώρα να ξεκουραστούν, μέσα στη βάρδιά τους, η οποία μάλιστα χάρις στο μειωμένο προσωπικό, «βγαίνει» με τα κόπων και βασάνων.
Πάντως είναι…παράλογο να μιλάμε για το κάπνισμα στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, τη στιγμή που μέσα στο κτίριο «καταρρέουν» και λόγω λιγοστού προσωπικού και λόγω διαφόρων υλικοτεχνικών ελλείψεων η μια πτέρυγα μετά την άλλη.
Η επίλυση των ζητημάτων θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα από το κτίριο και τις κλινικές του και αφού ολοκληρωθεί, τότε ίσως μπορεί και να συζητηθεί το θέμα της απαγόρευσης του τσιγάρου στην…ΑΥΛΗ!!!