Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η Ξάνθη, αλλά…


Σε…απεργιακό κλοιό, θεωρητικά τουλάχιστον,  λόγω της αιφνιδιαστικής χθεσινής απόφασης για ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, να έχει «στοιχεία» στο χαρτοφύλακά του στο Eurogroup της Δευτέρας, βρίσκεται σήμερα και αύριο και η Ξάνθη, με πρωτοπόρους το Εργατικό Κέντρο αλλά και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.


Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία έχουν ήδη ενημερωθεί για την 48ωρη «έκτακτη» Γενική Απεργία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται κανονικά και οι αποχές Δικηγόρων, Συμβολαιογράφων, Φοροτεχνικών και Λογιστών και πολλών άλλων κλάδων.
Βέβαια το ζήτημα που τίθεται είναι το ποσοστό συμμετοχής σε αυτή, καθώς όπως αναφέρεται και παρακάτω, είναι αιφνιδιασμένοι άπαντες και δεν υπήρξε ούτε ο απαραίτητος χρόνος…οργάνωσης των κινητοποιήσεων.

«ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ»
«Η απεργιακή συγκέντρωση  θα γίνει την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί» αναφέρει ο Πρόεδρός του Άγγελος Μπεμπεκίδης επισημαίνοντας ότι «ενημερωθήκαμε εχθές αργά από τη ΓΣΕΕ ότι σήμερα και αύριο κατεβαίνουμε σε 48ωρη Γενική Απεργία γιατί δυστυχώς η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά προχωρά στην ψήφιση του ασφαλιστικού μέσα στο Σαββατοκύριακο».
«Από εχθές το βράδυ λοιπόν και σήμερα από νωρίς το πρωί ειδοποιούμε τα Σωματεία για την σημερινή και αυριανή απεργία, ενώ και την Κυριακή που είναι εργάσιμη ημέρα, εμείς απεργούμε» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «είχαμε πάρει απόφαση και εμείς ως Εργατικό Κέντρο για απεργία όταν συζητηθεί το ασφαλιστικό, κάτι που περιμέναμε από την ερχόμενη εβδομάδα και είχαμε περιθώριο να οργανωθούμε. Τώρα όμως θέλουμε να δούμε τους…συνδικαλιστές Βουλευτές του νομού μας, αν θα το ψηφίσουν ή όχι».

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»
«Ξέραμε ότι κάποια στιγμή το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί και ότι δεν υπάρχει λύση. Έχουμε καλέσει φυσικά τον κόσμο να απεργήσει αλλά τίποτα δεν βλέπω να βαίνει στο καλό» αναφέρει ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, επισημαίνοντας ότι «το ασφαλιστικό είναι μια ταφόπλακα. Η Κυβέρνηση έχει εξαπατήσει στο μέγιστο βαθμό τον ελληνικό λαό. Άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει τώρα.
Μάλιστα εν μια νυκτί και εν κρυπτώ, φέρνει το ασφαλιστικό προς ψήφιση, ώστε ο Τσακαλώτος να έχει κάτι στα χέρια του στο Eurogroup της Δευτέρας, αιφνιδιάζοντας για άλλη μια φορά τους Δημοσίους Υπαλλήλους που προσπάθησε στην αρχή να «χαϊδέψει» για να αρπάξει την ψήφο τους, αλλά τώρα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο».

«ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ;»
«Δεν γνωρίζουν από διακυβέρνηση γιατί ήταν άτομα που ασχολούνταν με λαικά κινήματα , χωρίς να έχουν πάρει ποτέ αποφάσεις στη ζωή τους και χωρίς να έχουν ασκήσει διοίκηση και ως αποτέλεσμα αυτό είχε και τα τραγικά λάθη που έκαναν προσπαθώντας να κυβερνήσουν» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ή οι οικονομικοί δείκτες στην προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν τόσο καλοί και έβλεπαν όλοι ότι μπορούσαν να δώσουν παροχές και τελικά δεν έδωσαν ή ήταν απλά ψεύτες. Τι από τα δύο ισχύει, ας το αποφασίσουν οι ίδιοι.
Εμείς θέλουμε να δούμε τη θέση των Βουλευτών της Επαρχίας και βέβαια των δικών μας και το τι θα πουν στον κόσμο που τους ψήφισε για τα μέτρα που αυτοί τώρα ψηφίζουν. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί την Κυριακή όλα τα σωματεία και τα μέλη του στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10 το πρωί». 

«ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…»
Κανονικά στις δουλειές τους βρίσκονται ωστόσο και σήμερα οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, οι οποίοι μάλιστα δεν συμμετείχαν εχθές στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ, λόγω του ότι όλοι περίμεναν την ψήφιση του ασφαλιστικού περί τα τέλη του μήνα, οπότε και θα κινητοποιούνταν.
Ωστόσο η απόφαση για ψήφιση του νομοσχεδίου σύμφωνα με τον Πρόεδρό των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρη Γαλανόπουλο «ξάφνιασε τους πάντες».
«Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι είναι στον αέρα. Αιφνιδιαστήκαμε άπαντες. Άλλα λένε, άλλα κάνουν. Προφανώς θα θυμηθούμε πρακτικές και λογικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων.  Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, χωρίς να ενημερωθεί η κοινωνία, χωρίς να γίνει διάλογος, περνά ένα νομοσχέδιο- ταφόπλακα για το σύνολο της κοινωνίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «οι καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για εχθές δεν έγιναν στο σύνολο των Δήμων της χώρας. Ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την 48ωρη το σύνολο των Δημοτικών Υπαλλήλων. Μας αιφνιδίασαν. Όλοι περιμέναμε να κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο προς το τέλος του μήνα, για αυτό άλλωστε αναστείλαμε και τις κινητοποιήσεις μας και εχθές ξαφνικά συνέβη αυτό που συνέβη. Φοβήθηκαν την αντίδραση της κοινωνίας και για αυτό μας αιφνιδίασαν. Ας το σκεφτούν τώρα οι ίδιοι οι Βουλευτές, που ούτως η άλλως είναι κρυμμένοι, πως θα γυρίσουν πίσω, περνώντας ένα τέτοιο ασφαλιστικό».

ΑΠΟΧΗΣ ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποχές Δικηγόρων, Μηχανικών, Φοροτεχνικών και άλλων κλάδων, ενώ η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογένειές τους και το μέλλον των επιχειρήσεών τους, αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013.