Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΠΘ ο Προκόπης Παυλόπουλος. Εγκαινιάστηκαν και τα κτίρια των Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια

Από την τελετή αναγόρευσης του κ  Προκόπη Παυλόπουλου
σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΔΠΘ 
Επίτιμος Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανακηρύχθηκε το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στον Εορτασμό των Ελευθερίων της Κομοτηνής.
Με αφορμή αυτή του την επίσκεψη μάλιστα και μετά την ανακήρυξη του σε Επίτιμο του ΔΠΘ, ο κ. Παυλόπουλος εγκαινίασε και τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια της Ξάνθης.
«Η πανεπιστημιακή ήταν η πιο ακριβή ιδιότητα μου πριν βεβαίως η πολιτεία και το κοινοβούλιο μου επιφυλάξουν την ύψιστη τιμή, αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας» σημείωσε κατά την ομιλία του στην τελετή αναγόρευσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ δεν έκρυψε ότι γνωρίζει από τη δεκαετία του 1980 το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όταν τότε ως επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου το επισκέπτονταν.

Απο τα εγκαίνια των κτιρίων Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια
Αναφορικά με τις νέες εγκαταστάσεις του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών τώρα, τις οποίες και εγκαινίασε ο ίδιος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο μεγάλα κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 14.377 μ2 και για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του τμήματος.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη καθώς και οι δύο μέχρι πρότινος Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Κοντός και Ευριπίδης Στυλιανίδης.

(Οι φωτογραφίες είναι απο το xronos.gr και το xanthinea.gr)