Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Τα...νέα της Αστυνομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 31ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
Συνελήφθη χθες 2-6-2016 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του 31χρονου, εντόπισαν και κατέσχεσαν:1 φυτό κάνναβης, ύψους 8 εκατοστών
9 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 44,3 γραμμαρίων
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συνελήφθη χθες (2-6-2016) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις αρχές της Γεωργίας, για ανθρωποκτονία δύο ή περισσοτέρων ατόμων με σκοπό να διευκολυνθεί η διάπραξη άλλου αδικήματος, πράξεις που διαπράττονται κατ’ επανάληψη από ομάδα ατόμων, για παράνομη κατοχή όπλων και για παράνομη διάθεση όπλων με ομαδική συνέργεια.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Συνελήφθησαν στις 1-6-2016, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 54, 45, 40, 39, 35 (άντρες) και 24 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στη Θάσο Καβάλας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που αφορούσαν διακίνηση ναρκωτικών, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι εντόπισαν, αρχικά, στην κατοχή του δύο (2) συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1,7 γραμμαρίων και ακολούθως βρέθηκαν στην οικία του ακόμη δύο (2) συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 26,9 γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα, σε χωριό της Θάσου Καβάλας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 54χρονο, διότι κατείχε δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 0,8 γραμμαρίων.
Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Καβάλα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν και συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι κατείχε συνολικά 40,5 δσκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων VULBEGAL και LEXOTANIL.
Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Καβάλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν την 24χρονη, διότι κατείχε 19 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος HIPNOSEDON.
Στην πέμπτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στη Θάσο Καβάλας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι βρέθηκαν στην κατοχή και την οικία του, συνολικά 18 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος VULBEGAL.
Στην έκτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στη Θάσο Καβάλας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι κατείχε μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Κατασχέθηκαν όλες οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Συνελήφθησαν στις 1-6-2016 το βράδυ, σε χωριά της Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 54, 35 και 20, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε χωριό της Καβάλας, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του μία (1) νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 285 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Στη δεύτερη περίπτωση, στο ίδιο χωριό, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του μία (1) συσκευασία με καπνό, βάρους 198 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Στην τρίτη περίπτωση, σε άλλο χωριό της Καβάλας, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 54χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του, μία (1) νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 436 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαθραίου καπνού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας και το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης

ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) κλοπές από τις εγκαταστάσεις δύο (2) δημοτικών γηπέδων στο νομό Ροδόπης. που διαπράχθηκαν, το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος – Μάιος του 2016. 
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 38, 23 (άντρες) και 57 (γυναίκα) ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 38 και 23 ετών, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από τις εγκαταστάσεις δύο (2) δημοτικών γηπέδων, που βρίσκονται σε χωριά της Ροδόπης, καλώδια χαλκού, αντικείμενα αλουμινίου, 3 ηλεκτρικές συσκευές και 7 ξύλινα έπιπλα, τα οποία στη συνέχεια ο 23χρονος διέθεσε στην 57χρονη.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν στην κατοχή της 57χρονης τα αφαιρεθέντα καλώδια χαλκού, μέρος των αντικειμένων αλουμινίου και μία ηλεκτρική συσκευή, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Σημειώνεται ότι οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 38 και 23 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Συνελήφθη στις 1-6-2016 το μεσημέρι, στην πόλη της Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι εντόπισαν στην επιχείρησή του και κατέσχεσαν:
1 περίστροφο κρότου
49 φυσίγγια κρότου
1 φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.