Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου, τα «Αλεκτόρεια» στον Πετεινό Ξάνθης




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετεινού, καλεί μικρούς και μεγάλους για τριακοστή τρίτη χρονιά, στα «Αλεκτόρεια 2015.»
Πρόκειται για εκδηλώσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς το Πανηγύρι του του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και βέβαια έχουν ως στόχο την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής και αθλητικής παράδοσης του οικισμού του Πετεινού.
Τα φετινά «Αλεκτόρεια» θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 27 με 29 Ιουνίου με ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις πρόγραμμα, που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις όλων όσων παραβρεθούν εκεί.
Μάλιστα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετεινού θα τιμήσει μέλη της τοπικής κοινωνίας που διακρίθηκαν για την εθελοντική και κοινωνική τους συμπεριφορά και αθλητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 19:00 , στο γήπεδο του ΑΡΗ Πετεινού, όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες αθλητικές εκδηλώσεις, σηλαδή ο Αλεκτόρειος δρόμος, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες, η διελκυστίνδα και η επίδειξη TAE KWON DO.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 19:00 θα τελεστεί ο  Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ενώ στις 21:00 το βράδυ θα ξεκινήσει το παραδοσιακό ποντιακό γλέντι στην αυλή του δημοτικού σχολείου.
Επίσης την Κυριακή και τη Δευτέρα 28 και 29 Ιουνίου στις 11:00 και στις 18:00 στο «ΓΕΙΑ ΚΑΦΕ» που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού θα διεξαχθούν οι περίφημες ταβλομαχίες. ( Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6949085640).
Οι εκδηλώσεις των «Αλεκτόρειων» κλείνουν ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του οικισμού ενώ στις 19:00 στο γήπεδο του ΑΡΗ Πετεινού, θα πραγματοποιηθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας.

Έτσι όσοι το επιθυμούν μπορούν να τιμήσουν με την παρουσία τους τις ξεχωριστές και ανανεωμένες αυτές εκδηλώσεις.