Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η ΔΕΥΑΞ ρυθμίζει τις οφειλές της προς τον Δήμο Ξάνθης



Εκατόν ογδόντα έξι οφειλέτες, υπάχθηκαν στην ρύθμιση προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τον Δήμο Ξάνθης, μαζί μάλιστα με την ΔΕΥΑ Ξάνθης, η οποία  πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο της, αποφάσισε να ρυθμίσει βάσει του Ν. 4321/2015 της νέας Κυβέρνησης για τις 100 δόσεις, τις οφειλές που έχει έναντι του Δήμου Ξάνθης, από τις εγγυήσεις για την εξόφληση των δανείων της που δεν εξυπηρετήθηκαν.
Τα χρέη της επιχείρησης, προς το Δήμο Ξάνθης ανέρχονται σε 1,8 εκατομμύρια και η δόση ανέρχεται στα 18.237 ευρώ κάθε μήνα, όπως αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπασταματίου, επισημαίνοντας ότι «από το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων, θα αφαιρεθεί το χρέος που έχει «κληρονομήσει» ο Δήμος από τον Αθλητικό Οργανισμό, για την πισίνα του Δήμου.»
«Συνολικά στην όλη ρύθμιση έχουν υπαχθεί εκατόν ογδόντα έξι οφειλέτες, μαζί με την ΔΕΥΑΞ» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «το ποσό που έχει ρυθμιστεί από τους υπόλοιπους που υπάχθηκαν στην ρύθμιση αυτή ανέρχεται στις 500.000 ευρώ.»

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ»

«Αν είχε  επιλυθεί το πρόβλημα της χώρας μας, σίγουρα θα ερχόταν και άλλοι οφειλέτες. Είναι η καλύτερη ρύθμιση για τους οφειλέτες αυτή, αλλά δυστυχώς λίγοι την εκμεταλλεύτηκαν» αναφέρει ο κ. Παπασταματίου, σημειώνοντας ότι «όταν κάποιος δεν γνωρίζει τι θα γίνει αύριο ή δεν έχει δουλειά είναι λογικό να μην έρθει και να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τον Δήμο.»

Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία υπαγωγής στην ρύθμιση λήγει στις 26 Ιουνίου, οπότε και τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη για εκείνους που επιθυμούν και μπορούν, από 20 ευρώ μόνο να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τον Δήμο της Ξάνθης.