Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ με... εικονική απασχόληση;

Πληροφορίες που προς το παρόν είναι σε στάδιο σοβαρής τεκμηρίωσης, φθάνουν στην ηλεκτρονική έκδοση της "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ", για δημοσιογράφο "επαγγελματία", μέλος της ΕΣΗΕΜΘ (σ.σ. αυτό βεβαίως δεν αποτελεί ούτε τίτλος τιμής πλέον αλλά ούτε και διαπίστευση ικανότητας άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος...), που φέρετε να αποδέχεται "εικονική" απασχόληση σε ημερήσια εφημερίδα της Ξάνθης, προκειμένου να έχει την ασφάλιση στα δημοσιογραφικά ταμεία και ως έτσι να είναι και να παραμένει μέλος της ΕΣΗΕΜΘ.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος, δεν ασφαλίζεται από τα μέσα όπου ασκεί στην ουσία τη δημοσιογραφία του, γεγονός που αν ισχύει, εγείρει θέμα όχι μόνο νομιμοφάνειας, αλλά νομιμότητας και θέμα εγκυρότητας.
Για το ζήτημα, η εφημερίδα μας διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι αναφορές και οι πληροφορίες έχουν την απόλυτη βασιμότητα και φυσικά εξηγήσεις απο τα δημοσιογραφικά ταμεία και την εν λόγω Ενωση... η οποία ελέγχεται και για άλλες τέτοιες περιπτώσεις "περίθαλψης" δημοσιογράφων και δημοσιογραφίσκων...
Σε λίγες μέρες η συνέχεια...