Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Παραιτήθηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης ο Τσιακίρογλου


Η παραίτηση του Σωτήρη Τσιακίρογλου, επικυρώθηκε στην τελευταία Συνεδρίαση του Δ.Σ του επιμελητηρίου Ξάνθης, αφού ο ίδιος σταματά την επαγγελματική του δραστηριότητα και συνταξιοδοτείται.
Μάλιστα στην θέση του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης θα βρίσκεται η  Μαρία Πρώια, η οποία και είναι πρώτη επιλαχούσα στον συνδυασμό.
«Όποιος βγαίνει σε σύνταξη, αυτοδίκαια αποχωρεί από τον χώρο στον οποίο βρίσκεται, διότι δεν έχει επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτοδίκαια λοιπόν παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο» αναφέρει ο κ. Τσιακίρογλου, μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, επισημαίνοντας ότι «όσον αφορά για τον συνδυασμό, θεωρώ ότι πετύχαμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στις εκλογές και δίχως καμία κομματική στήριξη, πετύχαμε να έχουμε το 35% των ψηφοφόρων του Επιμελητηρίου.»

«ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ»

«Δυστυχώς με το παρόν Δ.Σ και με τον ανιστόρητο Πρόεδρο του ο οποίος έχει μπερδέψει τις προσωπικές του αντιδικίες με την προεδρία του Επιμελητηρίου, παραγωγή έργου δεν μπορεί να υπάρξει» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό άλλωστε διαφάνηκε και στο τελευταίο Δ.Σ, όπου το επίπεδο του Συμβουλίου ήταν μακράν του κόσμιου. Όλα αυτά λοιπόν και άλλες πολλές παθογένειες που έχει το Επιμελητήριο, το καθιστούν ανύπαρκτο έως με μηδενική προσφορά στον κόσμο της Ξάνθης.»
Βέβαια το ζήτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο σωστό είναι να θέτει κάποιος, που γνωρίζει ότι βρίσκεται προς συνταξιοδότηση, υποψηφιότητα για την προεδρία, αφήνοντας ίσως και πίσω του ανθρώπους που ηλικιακά τουλάχιστον έχουν …μέλλον ή έστω γιατί δεν αφήνει πρωτίστως να τελειώσει η θητεία του στο Διοικητικό Συμβούλιο και έπειτα να παραιτηθεί.
Θέμα για το οποίο ο κ. Τσιακίρογλου απαντά ότι «αυτοδίκαια γίνεται η παραίτησή μου, επειδή έχω τελειώσει με την επαγγελματική δραστηριότητα. Εξάλλου η θητεία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, λήγει κανονικά σε πέντε μήνες, ασχέτως ότι υπάρχει παράταση θητείας διότι θα αλλάξει η επιμελητηριακή νομοθεσία, αφού η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι τα επιμελητήρια δεν παράγουν έργο ως σύμβουλοι του κράτους.»

«ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραίτης, αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ Τσιακίρογλου για τον ίδιο, αναφέρει ότι «είναι για γέλια η δήλωσή του. Στην χθεσινή συνεδρίαση ήρθε να κάνει «χαβαλέ».
Στον χώρο του Επιμελητηρίου υπάρχουν δραστηριότητες τεράστιες και δεν περιμένουμε να μας βαθμολογήσει ο κ. Τσιακίρογλου» επισημαίνοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι εκ του πονηρού απόψεις του κ. Τσιακίρογλου. Θέλουμε να μας πει αυτός τι έχει κάνει, εκτός από το να μαζεύει σφραγίδες την ημέρα που γινόταν πρόεδρος. Εφόσον το θέλει έτσι θα τον ρωτήσω να μας πει κάποια στιγμή αν το νέο Δ.Σ, επί της προεδρίας του ήταν σύννομο και αν έχει προσφέρει κάτι, πέρα από μιζέρια, στον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης.»

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποίησε το επιμελητήριο σαν «πολιτικό ασανσέρ» για να εκλεγεί Δήμαρχος, δεν τα κατάφερε και έφυγε» σημείωσε επακριβώς ο κ. Μωραίτης

ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

Καυστικά είναι τα σχόλια του Γιάννη Αθανασιάδη για τον Σωτήρη Τσιακίρογλου και το γεγονός ότι ενώ γνώριζε ότι θα συνταξιοδοτηθεί, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του Επιμελητηρίου.
«Ο κύριος Τσιακίρογλου, πάντοτε καθρεφτιζόταν και έβλεπε τον εαυτό του στον καθρέφτη ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ως πρόεδρο του Επιμελητηρίου και ως Δήμαρχο» αναφέρει ο κ Αθανασιάδης, επισημαίνοντας ότι «εκτός από το ότι ήταν υποψήφιος και παραιτήθηκε, δεν συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια, αφήνοντας μόνη την παράταξή του.»
«Αφού του ήξερε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα θα παραιτηθεί, τι μπήκε και ασχολήθηκε;» διερωτάται ο ίδιος, συμπεραίνοντας ότι «όλα τα κάνει για την προσωπική του προβολή και όχι για το καλό της κοινωνίας και του επιμελητηριακού θεσμού.»