Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δεν έμεινε «σταγόνα» από καύσιμα στην Ξάνθη



Χωρίς καύσιμα έχουν μείνει τα βενζινάδικα της Ξάνθης, αφού η αβεβαιότητα και η ανησυχία για το αύριο των Ξανθιωτών, οδήγησε πολλούς στο να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους την Κυριακή προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω και προσωρινά τις μετακινήσεις τους.
Βέβαια το ζήτημα δεν είναι το αν θα έχουν καύσιμα, για τρείς, τέσσερις ή πέντε ημέρες αλλά το τι θα γίνει μετά, αφού το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι προσωρινό.


Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο πρόεδρος των βενζινοπωλών της Ξάνθης Γιάννης Σιούτας, «αυτή τη στιγμή οι πρατηριούχοι έχουν «στεγνώσει» και προσπαθούν να αγοράσουν καύσιμα και να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, αλλά μόνο εφόσον έχουν μετρητά για να πληρώσουν τις εταιρίες, από τις οποίες τα προμηθεύονται.»
«Παίρνουμε μόνο μετρητά από τους πελάτες, γιατί και εμείς πρέπει να πληρώσουμε με μετρητά. Την Κυριακή το βράδυ, είχαν «στεγνώσει» σχεδόν όλα τα βενζινάδικα της Ξάνθης, αφού ήταν πολλοί εκείνοι οι οδηγοί που γέμισαν τα ρεζερβουάρ τους» συνεχίζει ίδιος, επισημαίνοντας ότι «όσοι από τους πρατηριούχους πλέον έχουν μετρητά θα προμηθευτούν και την ανάλογη ποσότητα από τις εταιρείες, όσοι δεν έχουν, δεν θα έχουν ούτε βενζίνη να πουλήσουν.»

«Αυτή τη στιγμή μάλιστα όσοι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων έχουν μετρητά, θα πρέπει να μεταβούν στις εταιρίες προμήθειας και ως επί τω πλείστον στην Θεσσαλονίκη, να πληρώσουν εκεί και έπειτα τα καύσιμα θα έρθουν στην Ξάνθη. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους» σημειώνει κλείνοντας ο κ. Σιούτας.
Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας μας, σε πρατήρια που υπάρχει ακόμη κάποιο απόθεμα καυσίμων, έχουν ξεκινήσει και οι ανατιμήσεις, αφού παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί αύξηση κατά 0,18 ευρώ στην τιμή της βενζίνης, η οποία έφτασε στο 1,69 ευρώ, από το 1,51, μέσα σε ούτε δύο εικοσιτετράωρα.