Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

1 Ιουλίου 2015: Ιστορική Χρεοκοπία- Έναρξη Δεινών


Γράφει ο Κωνσταντίνος Γεροντής

Φίλες-Φίλοι,
Επανέρχομαι, διατυπώνοντας και σ’ αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα τις σκέψεις μου. Είμαι γεμάτος από την ανησυχία της ημέρας που ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουλίου 2015. Ατυχώς ανιστόρητοι πολιτικοί Ταγοί, που κατά πολιτική συγκυρία κυβερνούν αυτόν τον τόπο, οδήγησαν οριστικά την Ελλάδα στην χρεοκοπία και την εξαθλίωση οδηγώντας την τελικά εκτός του Ευρώ και σίγουρα και εκτός της Ε.Ε.
Μια πορεία την οποία ο Εθνικός Οραματιστής του περασμένου αιώνα Κωνσταντίνος Καραμανλής πάλεψε σκληρά προκειμένου να επιτύχει την ενεργό παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ένα δεύτερο στην συνέχεια, δυνατό πολιτικό μυαλό ο Ανδρέας Παπανδρέου, επέβαλε την βελτίωση της παρουσίας μας στην Ευρωπαϊκή Πορεία και Προοπτική. Ακολούθησαν πλήθος λαθών, άλλων πολιτικών ηγετών και συνδικαλιστών της χώρας μας, στην πορεία των σαράντα χρόνων της παρουσίας μας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μη ουσιαστική παραγωγική διεργασία ανάπτυξης, εξαγωγική δραστηριότητα και εμπορία η ελλιπής ενίσχυση της μεσαίας και μεγάλης βιοτεχνικής παραγωγής προκειμένου να οδηγηθούμε στις καινοτόμες επιλογές Βιομηχανικής Ανάπτυξης. Η μη αξιοποίηση της πληθώρας των σπουδαγμένων εγκεφάλων που διαθέταμε. Ατυχώς σήμερα αφού τους σπουδάσαμε, τους φυγαδεύσαμε στην αλλοδαπή. Η εγκατάλειψη της τουριστικής βιομηχανίας και συγχρόνως ή μη περαιτέρω αξιοποίηση του γοήτρου των Ολυμπιακών αγώνων. Το «πελατειακό σύστημα εξουσίας» ο συνδικαλισμός, η αναξιοκρατία, η ανισονομία, καθώς και η φαυλοκρατία, η αισχροκέρδεια και η διαφθορά συμπλήρωναν το πακέτο της κακοφορμισμένης χώρας.
Κάποια στιγμή, όταν άρχισε ν’ αναδύεται, με σκληρές ασφαλώς πολιτικές λύσεις, ο ήλιος της ελπίδας, ακολούθησαν πολιτικές επιλογές που οδήγησαν τελικά την χώρα στα χέρια ανθρώπων, που από τα παιδικά τους χρόνια μαθήτευαν σε σχολεία προπαγάνδας για την επιβολή καθολικού ολοκληρωτικού μετασχηματισμού. Μετασχηματισμό πολιτικό που από την απελευθέρωσή της από την Οθωμανική ακόμη κυριαρχία, κυριάρχησε πολιτικό καθεστώς της φιλελεύθερης οικονομίας.
Η Κυριαρχούσα Κυβερνητική συνιστώσα με την συνισταμένη ηγεσία  επιχειρεί μεγαλόφωνα να διατυμπανίσει ο,τι πέτυχε το πρώτο σκαλοπάτι για τον τελικό τους στόχο. Ασφαλώς δεν στερούνται πατριωτισμού. Λαθεμένη όμως παραμένει η μετάφρασή του. Ένα τελικό σκοπό που δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβολή ολοκληρωτικού καθεστώτος. Μα η καθημερινή εμφάνιση και αποδοχή από τους συναδέλφους της Προέδρου της Βουλής πιστοποιεί με την συμπεριφορά της, την γενικότερη υπαρκτή διάθεση επιβολής στρατοκρατικής πρακτικής.
Και ενώ, αγαπητοί φίλοι – φίλες, η πραγματική και αληθινή Δημοψηφισματική έκφραση της Δημοκρατίας την θέλει διαφανή  και αβίαστη, οι Κυβερνώντες προτείνοντας αυτό το διφυές και ανούσιο ερωτηματολόγιο, παροτρύνουν να το επιλέξουμε οδηγώντας την χώρα στην πλήρη καταστροφή ή με τη δική μας και μόνο θέληση να επιλέξουμε την αβέβαιη αλλά πιθανή ελπίδα της  σωτηρίας της. Εκεί, μας οδήγησε η συσπειρωμένη συντροφιά των 12 συντελεστών της αριστεράς ιδεοληψίας.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών πρέπει ν’ αντιδράσει στην κάλπη. Ένα ηχηρό ΝΑΙ θα δώσει ελπίδα για το αύριο και θ’ απαλλάξει την Ελλάδα δια παντός από την αριστερή παρένθεση.
Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι έχω πολλούς φίλους της αριστεράς του ΚΚΕ. Είναι έντιμοι πατριώτες, με σοβαρές πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις, αγαπούν την χώρα τους και πασχίζουν γι’ αυτή στηριζόμενοι στις δικές τους πολιτικές εκτιμήσεις και ερμηνείες. Τους σέβομαι και εκτιμώ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ως ενεργός πολίτης
Κωνσταντίνος Γεροντής