Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Νέκρωσε» και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων



Μέχρι και η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει «νεκρώσει» αυτήν την εβδομάδα, αφού το βλέμμα των ελλήνων είναι στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η κίνηση σε λογιστές και φοροτεχνικούς, παρά το γεγονός ότι η φορολογικές είναι μια υποχρέωση, που είτε έτσι είτε αλλιώς δεν πρόκειται κανένας έλληνας φορολογούμενος να αποφύγει.

Κάτι που επιβεβαιώνει και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ξάνθης, Ειρήνη Μπατζακίδου, η οποία μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, αναφέρει ότι «το ενδιαφέρον έχει μειωθεί. Όλοι περιμένουν το δημοψήφισμα και μετά να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις» επισημαίνοντας ωστόσο ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Δεν θα προλάβουμε σε καμία περίπτωση να ολοκληρώσουμε την διαδικασία και πιθανόν να χρειαστεί νέα παράταση.»
«Η υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι υποχρέωση των Ελλήνων» συνεχίζει η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «είτε η χώρα μας βρίσκεται στο ευρώ, είτε στη δραχμή για παράδειγμα, η διαδικασία αυτή όπως και να έχει θα γίνει.»
ΑΛΛΑΓΩΝ…ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ TAXISNET
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω και παρά το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια για τις δηλώσεις τελειώνουν, τα προβλήματα του συστήματος και των κωδικών συνεχίζονται, αφού όπως επισημαίνει η κ Μπατζακίδου «ακόμη και τώρα υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα του taxis, οι οποίες αφορούν περισσότερο τα Νομικά Πρόσωπα, για τα οποία αλλάζει κάτι στον πίνακα με τους εταίρους. Οπότε όσοι ήδη έχουν υποβάλλει δηλώσεις θα πρέπει να ξανακάνουν τροποποιητικές.»