Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Επιτέθηκαν με...μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που βρίσκονται στην Στοά Νούση στον τρίτο όροφο, επιτέθηκαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου, με μπογιές και τρικάκια.

Βαμμένοι τοίχοι, πόρτες και πατώματα, αλλά και συνθήματα όπως «Εθνική είναι η ενότητα των κανιβάλων, «στο κράτος και τα αφεντικά» και άλλα, συνέθεσαν την εικόνα που αντίκρυσαν το πρωί του Σαββάτου οι υπεύθυνοι των γραφείων, οι οποίοι και κάλεσαν την Αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποτυπώματα των δραστών, που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ»
Πάντως απο την πλευρά της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναλυτικά αναφέρει οτι «η σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καταδεικνύει τον τρόμο και τον φόβο αυτών που έχουν να χάσουν. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους καναλάρχες  και μεγαλοεργολάβους που σφετερίστηκαν τον δημόσιο πλούτο.
Οι δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας είναι προϊόν διαπλοκής και διαφθοράς 40 χρόνων.  Σήμερα όμως τελειώνει το πάρτυ. Μετά από 25 χρόνια μπαίνει τάξη στις άδειες των συχνοτήτων και καλούνται να πληρώσουν τα μεγάλα κανάλια. Ανοίγουν οι λίστες των φοροφυγάδων, πληρώνουν και μπαίνουν φυλακή οι «έντιμοι επιχειρηματίες», που τόσα χρόνια είχαν την κάλυψη της πολιτικής εξουσίας, ανοίγουν οι φάκελοι των συνεταιριστικών και της ΑΤΕ.
Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι επώδυνη, αφόρητη, ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της συνείδησής μας. Υπήρχε εναλλακτική επιλογή ή άλλος δρόμος; Ναι, το σχέδιο Σόιμπλε. Δηλαδή η συμφωνημένη χρεοκοπία, με έξοδο από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, που θα συνοδευόταν από μνημόνιο ανθρωπιστικής βοήθειας και λιτότητα εντός δραχμής πλέον, με τις καταθέσεις όσων εμπιστεύτηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν τα έβγαλαν στο εξωτερικό, να εξαϋλώνονται.
Στη ζωή πάντα υπάρχει το μείζον και το έλασσον. Η κακή αυτή συμφωνία όμως μας δίνει κάποια βασικά εργαλεία. Όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί, ως συμφωνία τριετούς διάρκειας, μας δίνει χρόνο και χώρο.
Μας δίνει τη δυνατότητα: α) να κατανείμουμε τα βάρη με κοινωνικά δικαιότερο τρόπο (ισοδύναμα), β) να προχωρήσουμε στο ξήλωμα της εγχώριας διαπλοκής, γ) να ανασυνταχθούμε και να αντεπιτεθούμε από καλύτερες θέσεις και συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι δεν τρομοκρατείται ούτε αυτή, ούτε τα στελέχη της.
Αντιθέτως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το λαό της Ξάνθης, τον οποίο καλούμε σε κινηματική εγρήγορση για να φράξουμε οριστικά το δρόμο στη χυδαιότητα, την αυθαιρεσία, τις παρανομίες, τη συκοφαντία και την υποβάθμιση των θεσμικών λειτουργιών.»



ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ
«Καταδικάζω απερίφραστα τους χτεσινούς βανδαλισμούς από αγνώστους στα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.
Σε μια Δημοκρατία τέτοιου είδους πράξεις μόνο στόχο έχουν να οδηγήσουν στη διαίρεση και δεν μπορούν να είναι ανεκτές. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι τον εθνικό διχασμό, που επιθυμούν να σπείρουν οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται απέναντι από αυτές τις καταστροφικές ενέργειες γιατί τορπιλίζουν την εθνική προσπάθεια της χώρας για αναγέννηση.» 


«ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ»
Δελτίο Τύπου αναφορικά με την πράξη αυτή εξέδωσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο οποίο αναφέρουν επακριβώς οτι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Α.Μ-Θ και ο υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης καταδικάζουμε την χθεσινή βραδινή επίθεση στα γραφεία του Σύριζα Ξάνθης . Τέτοιες πράξεις τρομοκρατίας δεν τιμούν κανέναν και προσβάλλουν την δημοκρατία!
Τα πολιτικά γραφεία είναι ανοικτά για συζήτηση σε όλο τον κόσμο είτε συμφωνούν , είτε διαφωνούν με τις πολιτικές εξελίξεις, οι δειλές όμως πράξεις βίας όπως την χθεσινή το μόνο που δηλώνουν πόσο επικίνδυνοι είναι οι εμπνευστές της και τι κλίμα θέλουν να διαμορφώσουν για την χώρα.»