Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Στο έλεος του Θεού οι επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει πρόβλεψη απο τις τράπεζες για την εξυπηρέτησή τους!


Μπορεί όλοι να μιλούν για τους δημοσίους υπαλλήλους και για τους συνταξιούχους ωστόσο τίποτα δεν έχει ειπωθεί ακόμη για το τι μέλλει γενέσθαι με τις επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να αποτελούν την ραχοκοκαλιά όλης της αγοράς και της δύναμης που έχει η Ελλάδα, αλλά είναι αυτές που έρχονται πάντα τελευταίες.
Τελευταίες λοιπόν και παραγκωνισμένες είναι οι επιχειρήσεις και στο θέμα των αναλήψεων χρημάτων από τις τράπεζες, με πολλούς επιχειρηματίες, να μην μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους και τις τρέχουσες και στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Κάτι που έχει οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες, στο να προβούν σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών των υπαλλήλων τους.

«ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ»
«Όλα τα πρωτοβάθμια όργανα, οι ενώσεις και οι συνομοσπονδίες, πιέζουν στο να ανοίξουν οι τράπεζες και για τους επαγγελματίες, αλλά αυτό είναι αδύνατον να γίνει. Απολύτως αδύνατον δυστυχώς» αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, επισημαίνοντας ότι «όπως φαίνεται για το κράτος δεν χρειάζονται οι επιχειρηματίες γιατί τώρα η χώρα μας είναι πλούσια. Η χώρα μας πτώχευσε και αυτό πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «μέχρι τώρα πτωχευμένες ήταν μόνο οι επιχειρήσεις, αλλά πλέον έχουν πτωχεύσει όλοι οι Έλληνες και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.»

«ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ»
«Πάντα είμαστε οι τελευταίοι. Πάντα όμως» αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας ότι «είμαστε αναγκασμένοι να βγάζουμε 50, 50 τα ευρώ κάθε μέρα για να πληρώσουμε στο τέλος του μήνα τις υποχρεώσεις μας σε ενοίκιο και υπαλλήλους. Χρειαζόμαστε 20 μέρες καθημερινά αναλήψεις από 50 ευρώ, για να γίνει αυτό, χώρια το ότι από αυτά τα χρήματα θα πρέπει να καλύψουμε και τις βασικές οικογενειακές μας ανάγκες.»
«Εύχομαι τα συλλογικά όργανα να κινηθούν επάνω σε αυτό το θέμα και να γίνει κάτι με τις τράπεζες» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «εμείς οι επιχειρηματίες είμαστε η ραχοκοκαλιά και πραγματικά εύχομαι να βρεθούν λύσεις επανεκκίνησης των επιχειρήσεων.»

«ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ»
«Δεν υπάρχει ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα τέτοια ανακοίνωση για ολιγόωρη έστω λειτουργία των τραπεζών για τις επιχειρήσεις» αναφέρει η Γραμματέας της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου, επισημαίνοντας ότι «πλέον οι τράπεζες δεν βγάζουν ούτε καν 60 ευρώ παρά μόνο 50, αφού δεν κυκλοφορούν 20ευρα. Έτσι πάρα πολλές επιχειρήσεις έχουν προβεί σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών των υπαλλήλων τους.»
«Οι επιχειρήσεις γίνανε και αυτές έρμαια της πολιτικής κατάστασης της χώρας» συνεχίζει η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε και εμείς όπως και όλος ο ελληνικός λαός εν αναμονή των εξελίξεων. Αν ισχύει ωστόσο το ότι οι τράπεζες «αντέχουν» και θα έχουν χρήματα μόνο για το Σαββατοκύριακο, φανταστείτε τι θα γίνει από την Δευτέρα.»
Κλείνοντας η κ Τσιακίρογλου σημείωσε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν για τους επαγγελματίες, ωστόσο οι ίδιοι παραπαίουν και οι επιχειρήσεις ήδη βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης.»