Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία Οδό στο ύψος της ΣΕΒΑΘ


Έντεκα τραυματίες άφησε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ύψος της ΣΕΒΑΘ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Γιώργο Καλαϊτζή, «Ο οδηγός ενός Ι.Χ.  με πινακίδες Βουλγαρίας προσπαθούσε να ξεφύγει του αστυνομικού κλοιού που τον κυνηγούσε, καθώς διακινούσε στο όχημά του οκτώ μετανάστες από τη Συρία, εκ των οποίων τέσσερεις ήταν ανήλικοι, διότι αρνήθηκε να σταματήσει σε ένα μπλόκο της Αστυνομίας, γεγονός που οδήγησε στην καταδίωξη του συγκεκριμένου οχήματος. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι της περιοχής.»


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ H ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ
Λόγω της σφοδρότητας του ατυχήματος, η επέμβαση όλων των αρμοδίων αρχών κρίθηκε απαραίτητη. Ένα μεγάλο μέρος της Αστυνομίας Ξάνθης μεταφέρθηκε στην περιοχή προκειμένου να εκτρέψει την κυκλοφορία στους υπολοίπους δρόμους, ενώ και η Πυροσβεστική κατέφθασε αμέσως για να απεγκλωβίσει τους επιβαίνοντες στα οχήματα και να καθαρίσει τα συντρίμμια, κάτι που ολοκληρώθηκε στις 8:20 το πρωί.
Τέλος, δυνάμεις του ΕΚΑΒ παρέλαβαν και τους έντεκα τραυματίες οι οποίοι βρίσκονται στο Νοσοκομείο Ξάνθης σε μέτρια, αλλά σταθερή κατάσταση, πλην των δυο συνοδηγών των οχημάτων οι οποίοι είναι σοβαρότερα τραυματισμένοι.

«Ήδη διεξάγεται προανάκριση για το συμβάν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης» αναφέρει ο Αστυνομικός Διευθυντής, επισημαίνοντας ότι «για τους Σύριους μετανάστες αν αποδειχθεί ότι εισήλθαν στην χώρα παρανόμως, θα απελαθούν, ενώ στον φερόμενο ως διακινητή, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.»