Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η Δημοσιογραφία...των...νταβατζήδων ή οι νταβατζήδες της...δημοσιογραφίας!

   
Περίεργα δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, τα οποία "ανάγκασαν" (;) τις αρχές να κινητοποιηθούν, πλην όμως άνευ λόγου και αιτίας!
Και αυτά τα δημοσιεύματα διοχετεύθηκαν απο γνωστούς κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, με... "προϊστάμενη" αρχή γνωστό δημοσιογράφο των Αθηνών, που έχει μπλεχτεί τόσο στην υπόθεση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του στην εξουσία, όσο και με άλλες υποθέσεις όπου σήμερα είναι υπόδικος και τα δημοσιεύματά του ελέγχονται και ερευνώνται!


Αμεσος συνεργάτης αυτού του κυρίου, είναι άλλος τοπικός και μάλιστα... "επίσημος" δημοσιογράφος, ηλεκτρονικών μέσων και διαχειριστής ιστοσελίδας, που παίζοντας ξεκάθαρα παιχνίδι τοπικών άλλων παραγόντων που δεν έχουν το θάρρος να βγουν δημόσια να μιλήσουν, δημοσιοποίησε "είδηση" για δήθεν "προνομιακή μεταχείριση κρατουμένου" στα κρατητήρια Ξάνθης.

Πόση αλήθεια υπάρχει όμως σε όλα αυτά;


Η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" επικοινώνησε με τους καθ' ύλην αρμοδίους και έθεσε ευθέως το ερώτημα:
-Υπάρχει ή υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση κρατούμενου; Και αν ναι, ποιος ή ποιοι είναι;
Δείτε  τι απαντήσεις λάβαμε απο τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης καθώς και από την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης:


Γεώργιος Καλαιτζής
Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης
«Δεν έχουν καμία βάση τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Είναι λιγότερο από μήνα, που ο κ. Καλαιτζής, στον οποίο προφανώς αναφέρεται το δημοσίευμα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Στη συνέχεια σε επικοινωνία μας με τις φυλακές Κομοτηνής, ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε αδυναμία, λόγω πληρότητας να μεταφέρουμε τον συγκεκριμένο κρατούμενο στις φυλακές.
Μόλις αυτό κατέστη εφικτό, με χθεσινό μάλιστα δρομολόγιο της υποδιεύθυνσης μεταγωγών ο κρατούμενος μετατάχθηκε στις φυλακές Κομοτηνής.»
«Ο κ. Καλαιτζής, σαν αντιδήμαρχος και σαν πρόεδρος επιχείρησης ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης, δέχθηκε κάποιες επισκέψεις από τον Μητροπολίτη και τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους, επειδή είναι γνωστό πρόσωπο και στο γραφείο το δικό μου και στο επισκεπτήριο φυσικά.
Όσα άλλα λέγονται δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Δεν κυκλοφορεί κανένας ελεύθερος στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και για να πάει κάποιος κρατούμενος σπίτι του, πρέπει να υπάρχει η έγκριση του εισαγγελέα. Δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο και ποτέ δεν κυκλοφόρησε κανένας κρατούμενος ελεύθερα, μέσα στο κτίριο και πόσο μάλλον έξω από αυτό και από την φυλακή.» 

Πέτρος Χατζηαντωνίου 
Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης 
«Έλειπα σε άδεια, αλλά από όσο γνωρίζω δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν υπήρξε καμία τέτοια καταγγελία.
Ρώτησα και συναδέλφους μου, επειδή είδα και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα αλλά κανείς δεν έχει διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Μου κάνει εντύπωση το δημοσίευμα. Δεν γνωρίζω βέβαια σε ποιον αναφέρεται, αν και κάπου πάει το μυαλό μου.»
«Τις προηγούμενες ημέρες έλειπα, αλλά γνωρίζω ότι από τις 20 του μηνός που ήμουν και πάλι στην υπηρεσία μου, ο συγκεκριμένος κρατούμενος, στον οποίο προφανώς πήγε το μυαλό μου διαβάζοντας το δημοσίευμα, ήταν κανονικά στο κελί του δεν έχει καμία διαφορετική και άνιση, σε σχέση με τους άλλους κρατούμενος, μεταχείριση. Ό,τι ισχύει για όλους ισχύει κανονικά και για αυτόν και με μια έρευνα που έκανα ρωτώντας άλλους συναδέλφους κανένας δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο και δεν έχει δει κάτι τέτοιο.»
«Οι κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ειδικά το τελευταίο διάστημα μεταφέρονται στην Κομοτηνή εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.»