Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Και…πάλι εκλογές (;)

Με τον αναβρασμό να συνεχίζει να επικρατεί στην Ελληνική Βουλή, θα περάσει όπως όλα δείχνουν και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, αφού όπως όλα δείχνουν δεν είναι μακριά οι... εκλογές.
Πιθανότητα η οποία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, με βάση το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης, από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.
«ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»
«Είναι πολύ μεγάλο το ενδεχόμενο εκλογών το Φθινόπωρο» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Γιώργος Ιγνατιάδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν θέλουμε δώσουμε στην κυβέρνηση λευκή επιταγή για κυβερνήσουν. Δεν πρόκειται να τους δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού δείξανε μέσα σε οκτώ μήνες, ποιοι είναι και έτσι δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε ύστερα από όλα αυτά τα λάθη που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν.»

«ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»
«Ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνουμε σε καμία περίπτωση αν ζητηθεί» αναφέρει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Χρήστος Αμανατίδης, επισημαίνοντας ότι «αναφορικά με τις εκλογές, πιστεύουμε ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για κάτι τέτοιο και ότι είναι προτιμότερο να πάμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι αλλά και η χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ.»




«ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»
«Τα πράγματα δείχνουν ότι θα πάμε σε εκλογές, αλλά δεν πρόκειται να πάμε, αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, γιατί πιστεύω ότι θα την πάρουμε» αναφέρει από την δική της πλευρά η Οργανωτική Περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Χρύσα Ούτση.


«ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»
«Όλα αυτά εντάσσονται σε αυτό που λέει το ΚΚΕ, αναφορικά με την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ουσιαστικά κάτω από αυτές τις συνθήκες πάνε να βάλουν πάλι τα λαικά στρώματα στη γωνία, προσπαθώντας να τους πείσουν ότι με εκλογές μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα τη στιγμή που σύσσωμα τα περισσότερα κόμματα, στήριξαν τα νέα μέτρα και το…τρίτο μνημόνιο» αναφέρει ο γραμματέας του ΠΑΜΕ Ξάνθης Κώστας Βογιατζής, επισημαίνοντας ότι «εμείς δηλώνουμε έτοιμοι οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές.»
«Όπως δείχνουν τα πράγματα, όλα οδηγούν προς τις εκλογές, αλλά το ζήτημα είναι ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αυτές» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «ήρθε η ώρα ο κόσμος να σηκώσει το ανάστημά του και να μην αφήσει την ελπίδα που υπάρχει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να «χτυπήσει» τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.»