Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αναβρασμός στο τοπικό ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη


Αναβρασμός επικρατεί αναφορικά με τους υποψηφίους στο τοπικό ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, μιας και αυτό είναι χωρισμένο στα…τρία, τη στιγμή που έχει αρχίσει και δημοσκοπικά η άνοδος.
Βέβαια τα…επίσημα τοπικά «χείλη» τηρούν ακόμη σιγή ιχθύος, δηλώνοντας ότι «όλα τα ενδεχόμενα, για τη σειρά αλλά και τα ονόματα με τα οποία θα «κλειδώσουν» οι λίστες του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ξάνθη, παραμένουν ανοιχτά.»
Χρήστος Αμανατίδης, Γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί, αλλά το ποιος θα είναι και με ποια σειρά στη λίστα τοπικά, δεν θα το κρίνουμε εμείς αλλά η αρμόδια επιτροπή από τα κεντρικά.»

Ανέστης Αντωνιάδης, μέλος Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης
«Υπάρχουν διεργασίες ακόμη και τα δεδομένα αλλάζουν κάθε έξι ώρες. Ωστόσο το βράδυ θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έστω και λίγο τι θα γίνει, αφού θα πραγματοποιηθεί «κλειστή» Νομαρχιακή σήμερα στις 20.00.»

Χρήστος Γκαρμπούνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει συνεννόηση κεντρικά και τοπικά και βέβαια το κύριο είναι το πολιτικό ζήτημα.
Τοπικά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο.
Ωστόσο επειδή στο επικρατείας θα είναι πρώτος στη λίστα ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η συμφωνία αναφέρει ότι επτά με οκτώ νομοί θα έχουν πρώτο στη λίστα υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ.
Μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες, ανάμεσα σε αυτούς τους νομούς ήταν και η Ξάνθη, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο ποιοι θα είναι τελικά αυτοί οι νομοί.»



Να σημειώσουμε πάντως ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα «μαχαίρια» ο Δημήτρης Σαλτούρος και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ενώ παράλληλα σε αδιέξοδο βρίσκεται και η Χαριλάου Τρικούπη.
Δίλημμα υπάρχει και στην Δημοκρατική Αριστερά, ενώ παραμένουν «άστεγοι» και οι ψηφοφόροι του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ δεν «κατεβαίνει» στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Στο μεταξύ μέσα στα ονόματα που «μπαίνουν» στο «παιχνίδι» των εκλογών τοπικά είναι και ο Φώτης Καραλίδης, ο οποίος αφού πέρασε από πολλές παρατάξεις και διάφορες συζητήσεις, φαίνεται να φλερτάρει εκ νέου με το ΠΑΣΟΚ.
Κατά τα άλλα, αναφορικά με το παρασκήνιο, το οποίο παρουσιάζει πρώτο η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, φαίνεται πως ο Δημήτρης Σαλτούρος, προσπαθεί να… «εξαφανίσει» το όργανο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης, προτείνοντας δική του λίστα υποψηφίων τοπικά, ενώ στον αντίποδα η Νομαρχιακή Επιτροπή, σκεφτόταν Σάββα Μελισσόπουλο, Βασίλη Τσολακίδη και Χρήστο Γκαρμπούνη, στις τρείς πρώτες θέσεις της λίστας.
Κάτι το οποίο ωστόσο φαίνεται ότι θα αλλάξει και θα αντιστραφεί, τουλάχιστον αναφορικά με τον πρώτο στη λίστα, αφού τα νέα δεδομένα θέλουν μάλλον πρώτο όνομα, αυτό του Χρήστου Γκαρμπούνη, εάν και εφόσον η Ξάνθη, βρίσκεται στους επτά νομούς για τους οποίους η συμφωνία ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα δώσει την πρώτη θέση στη λίστα του ψηφοδελτίου σε υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ.
Στο μεταξύ το όλο ζήτημα, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Αθήνα, η οποία σκέφτεται να προτείνει δικό της ψηφοδέλτιο και εκείνη, δεδομένου ότι τα τοπικά «μαχαιρώματα» δίνουν και παίρνουν και δεν υπάρχει καμία απολύτως συνεννόηση.