Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τα....«αστυνομικά νέα» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Πλούσιο» και με ουκ ολίγες συλλήψεις, είναι το...αστυνομικό δελτίο για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Πιο αναλυτικά τα συμβάντα που αφορούν σε διάφορα τμήματα των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας, έχουν ως εξής:
ΣΥΛΛΗΨΗ 40ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
Συνελήφθη χθες (16-9-2015) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του μία (1) συσκευασία και ένα (1) μεταλλικό κυτίο, που περιείχαν συνολικά 72,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συνελήφθησαν χθες (16-9-2015) τις πρωινές ώρες, πλησίον του οικισμού Νέων Ψαθάδων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 29, 23, 21, 21 και 20 ετών και ένας 45χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι τέσσερις (24) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και πέντε (5) υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους πέντε αλλοδαπούς, διότι οι τρεις εξ αυτών, ηλικίας 21, 21 και 20 ετών, μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας και τους επιβίβασαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο αλλοδαποί.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 45χρονος, συνεργός των δραστών, καθόσον, όπως προέκυψε, μετέβη στην περιοχή, οδηγώντας αρχικά το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο ακολούθως παραχώρησε στους δύο αλλοδαπούς.

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
Συνελήφθη, χθες (16-9-2015) το μεσημέρι, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς ένα (1) πλαστό διαβατήριο, των αρχών της Συρίας, το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, την 24-9-2013 το μεσημέρι, σε χωριό της Ορεστιάδας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 18χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 18χρονος, το μεσημέρι της 24-9-2013, διέρρηξε οικία, στο Νέο Χειμώνιο και αφαίρεσε από το εσωτερικό της διάφορα εργαλεία.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και επανειλημμένα για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, την 30-1-2012 το πρωί, στην πόλη της Καβάλας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για κλοπή, διότι, όπως προέκυψε, το πρωί της 30-1-2012, διέρρηξε οικία, στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.