Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

«Χαιρετίσματα….στην εξουσία» έστειλε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, έστειλε εχθές το βράδυ από την πόλη της Ξάνθης, με τον δικό του μοναδικό τρόπο και με κομμάτια αξέχαστα και αγαπημένα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Η Πλατεία Μητροπόλεως γέμισε με μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι σιγοτραγουδούσαν αγαπημένα κομμάτια του Βασίλη, του…δικού τους Βασίλη, ο οποίος άνοιξε την μεγάλη του αγκαλιά και τους… «έκλεισε» μέσα.


«ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»
Μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο ίδιος ανέφερε ότι «είναι η 25η χρονιά αυτών των εορτών της Παλιάς Πόλης. Κατά αρχήν είναι πολύ ωραία έμπνευση. Θυμίζει αρχαία Ελλάδα. Τότε ήξεραν οι άνθρωποι να συγκεντρώνονται και να ανταλλάσουν μεταξύ τους γνώσεις, πολιτισμό και αλληλεγγύη. Έτσι εύχομαι αυτές οι γιορτές να συνεχίσουν και εγώ θα είμαι στη διάθεσή σας, όσο θα τραγουδάω ακόμα.»
«Τέτοιες γιορτές και φεστιβάλ, γίνονται σε όλη την Ελλάδα και αυξάνονται συνεχώς και αυτό είναι πολύ ευχάριστο, ενώ είναι και η μοναδική αντιπαράθεση πολιτισμού απέναντι στη σημερινή…ξεφτιλισμένη τηλεόραση» συνέχισε ο κ Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να τα αγκαλιάσουμε αυτά τα φεστιβάλ και αυτές τις γιορτές για να θυμηθούμε μέσα από αυτά ότι είμαστε άνθρωποι και να ελευθερώσουμε το….παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Το παιδί που επιμελώς μας κάνουν να το κρύβουμε.»

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ»
Ως σκεπτόμενος καλλιτέχνης όμως δεν θα μπορούσε να παραλείψει να αναφερθεί και στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα μας.
Θέμα για το οποίο τόνισε ότι «ετοιμαζότανε πολλά χρόνια αυτή η καμπή και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της και νομίζω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τους δανειστές. Πρόκειται για μια διεθνή οικονομική…μαφία που σκοπό έχει να υποδουλώσει όλους τους πολίτες όλης της γης και θα πρέπει να γίνει κάτι για αντιπαράθεση απέναντι σε αυτή τη συσσώρευση κεφαλαίου, σε αυτή τη συσσώρευση του…φασισμού σε λίγα χέρια. Θα πρέπει να γίνει μια αντιπαράθεση με κοινούς αγώνες όλων των λαών. Μεμονωμένα δεν γίνεται τίποτα.»

«ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣ…ΚΑΝΩ ΛΑΘΗ»
Ποιο είναι όμως το…μυστικό που κρύβει ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Εκείνο το μυστικό που…βγάζει το παιδί από μέσα του;
«Δεν έχω κανένα μυστικό. Ίσα ίσα είναι ό,τι πιο φανερό» αποκαλύπτει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «ζω με τον αυθορμητισμό του και με τις αλήθειες μου και με τις εμπειρίες μου. Δεν αγνοώ βέβαια την λογική μου, αλλά προτιμώ να είμαι συναισθηματικός και ας κάνω λάθη.»



Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ακούραστος, γεμάτος ενέργεια, όπως όταν ήταν έφηβος ακόμη, εκτός από ψυχαγωγία, διασκέδαση και ανεπανάληπτες στιγμές τις οποίες χάρισε στο κοινό που τον παρακολουθούσε, έστειλε και το δικό του μήνυμα για τις επερχόμενες εκλογές τόσο μέσα από τα τραγούδια του, όσο και μέσα από τα σχόλιά του και έτσι το βράδυ του Σαββάτου αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης, οι οποίες με τέτοιους καλλιτέχνες, δεν θα….ξεχαστούν και δεν θα σταματήσουν ποτέ, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι.