Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Σε δεινή θέση τα κόμματα - Δεν βρίσκουν υποψηφίους που να "έλκουν" την κοινωνία!!!

Σε πραγματικά δεινή θέση είναι τα κόμματα που πολιτεύονται και σε αυτές τις εκλογές, αφού πολλά εξ' αυτών δεν διαθέτουν "δεξαμενή" στελεχών, ικανών να προσελκύσουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν.
Η αδυναμία αυτή είναι εμφανής τόσο στα λεγόμενα μεγάλα κόμματα όσο και στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού χρησιμοποιούν ή τους ίδιους υποψηφίους που απέτυχαν να εκλεγούν στις προηγούμενες αναμετρήσεις ή καταφεύγουν σε λύσεις "υποψηφίων μιας χρήσης" για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια με τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων Βουλευτών!


Στη Ν.Δ. όπως όλα δείχνουν, το ψηφοδέλτιο θα είναι ακριβώς το ίδιο, δηλαδή πρώτος στη λίστα ο Αλέκος Κοντός ως νύν Βουλευτής, η Γεωργία Ανδρέου, ο Ντίνος Μαλάκης και δύο μουσουλμάνοι.
Στο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι υποψήφιοι οι δύο Βουλευτές Ζεϊμπεκ (πρώτος στη λίστα) και Γιαννακίδης, ενώ θα ενταχθούν οι ίδιοι συμπληρωματικοί που ήταν και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Στο ΠΑΣΟΚ, ουδείς δέχεται να είναι πρώτος στη λίστα, με τον πρώην Βουλευτή Δημήτρη Σαλτούρο να σκέφτεται το αν θα αναμειχθεί ή όχι λαμβάνοντας υπ΄όψη το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου, αλλά και τον Γ. Χουλιάρα όπως και τη Ε. Μιχαηλίδου με τον Α. Αντωνιάδη να μη θέλουν να σηκώσουν το βάρος μιας εκλογικής αναμέτρησης με τόσο δύσκολα χαρακτηριστικά. Εκεί ο μόνος - και είναι προς τιμήν του - υποψήφιος που θέτει εαυτόν άμεσα και στη διάθεση του κόμματος και μπορεί να διεκδικήσει έδρα είναι ο Ιχτσαν Κεχαγιά που αν τεθεί επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, μπορεί να πάρει το κόμμα και την τρίτη έδρα.
Στο ΠΟΤΑΜΙ, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αν και έχουν γίνει επαφές του Αρη Σαββίδη σε διάφορες κοινωνικές βαθμίδες για αναζήτηση και νέων υποψηφίων. Ισως να υπάρξει η έκπληξη, ίσως όμως και να παραμείνει το ψηφοδέλτιο ως έχει απο τον Ιανουάριο.
Στο ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο θα κατέβει ως είχε στις πρόσφατες εκλογές.
Στους ΑΝ. ΕΛ. υπάρχει μία δυστοκία στο να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο για να έχει δυναμική. Αν δεν συμβεί η έκπληξη, τότε θα παραμείνει το ίδιο με ελάχιστες εσωτερικές μετακινήσεις.
Στο "νεόκοπο" κόμμα της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί αναμένονται ανακοινώσεις, δεν αποκλείεται να δούμε πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο νικηφόρο αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και τότε οι απώλειες που θα προσμετρηθούν για το άλλοτε κόμμα της εξουσίας, θα είναι σημαντικές.
Τέλος, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα φέρει στις τάξεις της τον ίδιο σχηματισμό υποψηφίων, που στις προηγούμενες εκλογές τα πήγαν ανέλπιστα καλά σε σχέση με τις συνθήκες που πολιτεύθηκαν.