Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Στις 1 Νοεμβρίου ξεκινά το δεκαήμερο των εκπτώσεων

Δεκαήμερο εκπτώσεων ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Νοεμβρίου.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) σημειώνει ότι την 1η Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
«Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΚΑΜΙΑ....ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Σχεδόν τίποτα όμως δεν προσδοκά ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης, απο αυτό το δεκαήμερο, αφού όπως αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου «δεν μπορούμε να προσδοκούμε  κάτι, γιατί δεν βλέπουμε κάτι. Στο τέλος του μήνα θα είμαστε πάλι «ίσα βάρκα, ίσα πανιά.»
«Οι καταναλωτές, ή θα ξοδέψουν εκείνο το δεκαήμερο αυτά που έχουν πραγματικά ανάγκη, ή θα τα πάρουν όταν τους περισσεύουν τα χρήματα»συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας οτι «θα πρέπει να κοιτάξουν ιθύνοντες να φέρουν την ανάπτυξη, να δώσουν κίνητρα και λεφτά στον κόσμο, για να τους περισσεύουν απο εκεί και να δίνουν στην αγορά για να κινηθεί. Η ουσία είναι οτι πάμε ανάποδα. Φορολογούμε και πάμε να εισπράξουμε.»
Αναφερόμενος τώρα στο τι είδους εκπτώσεις θα γίνουν αυτό το δεκαήμερο του Νοεμβρίου και στο αν αυτές θα είναι πραγματικές, ο κ Μίλκογλου σημείωσε οτι «πάντα γίνονται πραγματικές εκπτώσεις και μάλιστα ειδικά τα ρούχα και τα παππούτσια είναι αγορασμένα. Άρα εκτός απο τον ΦΠΑ, τον οποίο συνεχίζουμε και απορροφούμε ως επαγγελματίες και η έκπτωση που γίνεται στα είδη, είναι απορροφημένη απο εμάς.»