Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ. Παραιτήθηκαν Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Μητσοτάκης. Αρνείται να παραιτηθεί ο Τζιτζικώστας


Κανένας δεν θα....μείνει όπως φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία, αφού το χθεσινό φιάσκο με την εκλογική διαδικασία πυροδότησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με πρώτη την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος. 
Προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, ο ίδιος  ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να ξεκινήσει άμεσα όλες τις οριζόμενες από το καταστατικό του κόμματος διαδικασίες για την ανάδειξη νέου μεταβατικού πρόεδρου της παράταξης.Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά πάντων και ειδικότερα κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας το φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών.
«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι; Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «αλλά με την προϋπόθεση να παραιτηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας».

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ....Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Στο μεταξύ άμεση ήταν η ανταπόκριση του Άδωνι Γεωργιάδη στις δηλώσεις του κ. Μειμαράκη και έτσι με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε πως παραιτείται αμέσως από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αναμένει και την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη.

ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι την παραίτησή του απο την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου υπέβαλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει οτι «άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη.
Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση:
1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.
2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.
3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.
Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

«ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ»
Κανένα όμως θέμα παραίτησης απο την θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας δεν φαίνεται να τίθεται με τον Απόστολο Τζιτζικώστα σύμφωνα με τον κύκλο των συνεργατών του οι οποίοι υπογράμμισαν οτι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες.»